Haberler

Erzincan'da "Muharrem Ayı" Toplantısı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, ülkenin tüm unsurlarının barış ve kardeşlik için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, ülkenin tüm unsurlarının barış ve kardeşlik için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Düzgün, muharrem ayı dolayısıyla Erzincan Cemevi'nde düzenlediği basın toplantısında, pazar günü itibariyle muharrem orucu tutulmaya başlanacağını ifade etti.

Muharrem ayı denildiğinde de ilk akla gelenin Allah rızası için tutulan oruçlar olduğunu vurgulayan Düzgün, "Alevi inancına göre bu ay Allah'ın rızasını ve sevgisini kazanmak, toplumsal birliği, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak için özü dara çekme ve gönülleri insan olma onuru ile yıkama ayıdır." diye konuştu.

Muharrem ayında dargınların da barışması gerektiğini belirten Düzgün, şöyle konuştu:

"Aleviler bütün insanları Allah'ın eseri diye sevmiş, İslam'ın özünü dört kapı kırk makamda bulmuş, bunu da 'eline, diline, beline sahip ol' kuralı ile özetlemiş, 'bin defa mazlum olsan bile bir defa zalim olma' diyerek her zaman mazlumun yanında yer almıştır. Yolunu sevgi, barış, kardeşlik, dostluk yolu olarak belirlemiştir. Biz ülkenin tüm unsurlarının barış ve kardeşlik için çaba göstermesi gerektiğini düşünüyoruz."

Muharrem ayının ulusa ve dünyaya barış, kardeşlik ve özgürlük getirmesini temenni eden Düzgün, "Ne mutlu Allah rızası ile oruç tutanlara. Ne mutlu oruç tutarak kalbini Allah ve insan sevgisi ile dolduranlara. Yüce Allah tuttuğumuz oruç ve matemlerimizi, yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul eylesin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title