Haberler

Erzincan'da Kurbanlıklara Sıkı Denetim

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Talimatı ile Erzincan'daki Hayvan Pazarlarında Eş Zamanlı Denetim Yapıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın talimatı ile Erzincan'daki hayvan pazarlarında eş zamanlı denetim yapıldı.

Erzincan'da kurban pazarı olarak belirlenen üç noktadan biri ve en büyüğü olan Erzincan Belediye binası karşısındaki hayvan pazarı İl Tarım Müdürü Abdülbaki Şahin ve veterinerler tarafından denetlendi. Saat 13:00 ila 16:00 arasında gerçekleştirilen denetimde herhangi bir olumsuz manzara ile karşılaşılmadı.

Denetim sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İl Tarım Müdürü Abdulbaki Şahin, Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün talimatları gereğince Türkiye genelinde kurbanlık satış noktalarında eş zamanlı denetime gidildiğini belirtti. Şahin, "Amacımız kurbanlık hayvanlarını satmak için getiren hayvan yetiştiricilerinin dikkat etmesi gereken hususları kamuoyu ile paylaşmak. Gelen hayvanların belgesinin olup olmadığını denetledik. Burada herhangi bir eksiğin olmadığını gördük.

Erzincan'da üç ayrı nokta belirlemiştik. Diğer iki yerde erken olduğu için hayvanların getirilmediğini sanıyoruz. Tahmin ediyoruz ki bayramın yaklaştığı günlerde diğer noktalarda da hayvan satışları hareketlilik kazanacak. Yapılan denetimlerde kurbanlık hayvanlarda herhangi bir hastalık veya eksiklik görülmemektedir. Bu noktada eksiksiz olarak üzerine düşen görevi yerine getiren çiftçilerimize de teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın başkanlığında Antalya'da toplantı gerçekleştirdik. Burada küpesiz hayvanlar

üzerinde duruldu. Özellikle köylerimizde küpesiz hayvan kalmaması konusunda çalışmalar yapılması istendi. Pazarda küpesiz hayvana rastlamadık" şeklinde konuştu

Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin ayrıca, 2008 yılında farklı uygulamaların gerçekleşeceğini belirterek Erzincanlı hayvan üreticilerinin daha duyarlı olmalarını istedi.

(CM-İRT-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title