Haberler

Erzincan'da Kene Korkusu Yayılıyor

Erzincan'da Son Günlerde Kene Isırması Şüphesiyle Hastanelere Başvuran Vatandaşların Sayısında Artış Olduğu Öğrenildi.

Erzincan'da son günlerde kene ısırması şüphesiyle hastanelere başvuran vatandaşların sayısında artış olduğu öğrenildi.

Özellikle hafta sonunda piknik alanlarına giden vatandaşlardan bazıları, kene ısırmasından şüphelenerek Erzincan Devlet ve 13 Şubat hastanelerine başvurdu. Taksicilik yapan 63 yaşındaki Turan Özyiğit, arkadaşıyla birlikte bir ağacın altında oturdukları sırada üzerine bir şeyin düştüğünü ve bunun kene olduğunu fark ettiğini belirterek, "Isırdığından şüphe ederek, keneyi canlı olarak alıp bir kavanoza koydum ve devlet hastanesine götürdüm. Burada yapılan tahlillerden sonra taburcu oldum. Artık sivrisinek

ısırmasından bile tedirgin olmaya başladık. Yetkililer bir an önce tedbir almalı" dedi.

Bazı mahallelerde vatandaşların evlerine de giren kenelerle ilgili ilaçlama çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ise, "Kene vakalarının artış göstermesi sebebiyle bahar aylarından itibaren yürüttüğümüz park ve bahçelerin ilaçlanması çalışmalarını sıklaştırdık. Belediyemiz sınırları dahilindeki yeşil alanlarda hemşerilerimizin kene vakası yaşamalarına müsaade etmemek için yapılan çalışmalarda, Veteriner ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri çalışmalar

yapıyor. Bahar aylarından beri yürütülen ağaç ilaçlama çalışmalarının yanında özellikle çimenlik alanlarda da haşerelere ve özellikle kenelere karşı bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar, hemşerilerimizin park ve yeşil alanları kullandıkları süreler dahilinde devam edecek" dedi.

Hafta sonunda Erzincan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne 6 kişinin, 13 Şubat Devlet Hastanesi'ne ise 1 kişinin kene ısırığı şüphesiyle müracaatta bulunduğu, ancak hiçbirinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı belirtisine rastlanmadığı bildirildi.

(İS-AA-OMR-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title