Haberler

Erzincan'da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarafından Her Yıl Düzenli Olarak Gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi Yarışmasının Erzincan Finalleri Yapıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının Erzincan finalleri yapıldı.

Sabah bölümünde yapılan elemelerde katılan 26 ekibe bitkisel ve hayvansal üretim ile gıda teknolojisi alanlarından sorular yöneltildi. İkişer kişiden oluşan ve toplam 26 köyden ekiplerin yarıştığı eleme müsabakalarında merkeze bağlı Ulalar ve Karadiğin köyü ekipleri ile Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ ve Altınbaşak ekipleri finale yükseldi.

Öğleden sonra yapılan final müsabakalarına Erzincan Valisi Ali Güngör'ün yanı sıra il yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Final bölümünün açılış konuşmasını yapan Erzincan Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, kadınların tarımsal üretimde çok büyük görevler üstlendiklerini hatırlatarak,"Kadınlarımız tüm alanlarda olduğu gibi tarımsal alanda da büyük işler başarmaktadırlar. Aydın Türk kadını tarımı da bilinçli yapmanın kendisine kazandıracaklarının farkındadır. Geçtiğimiz yıllarda da ekiplerimiz bölge finallerine katıldılar.Bu yıl da birinci olan ekibimiz Ordu'da ilimizi temsil edecek. Onlardan Erzincan adına başarı bekliyoruz."diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmanın final bölümüne geçildi. Final bölümünde 10 soru yöneltilirken, yarışma sonunda Ulalar, Altınbaşak ve Bayırbağ ekipleri arasında beraberlik bozulmayınca yönetmelik gereği kura çekildi. Kura sonucunda Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesi birinci olurken, Bayırbağ beldesi ikinci, Ulalar beldesi ise üçüncü oldu.

Ödül töreninde Altınbaşak beldesinden birinci olan Songül Aslan ve Nebahat Bayram ikilisi ödülünü Vali Ali Güngör'ün elinden aldı. İkinci olan Bayırbağ beldesi ekibinden Leyla Demirel ve Samme Karakaş ikilisine ödüllerini Vali Yardımcısı Kubilay Ant, üçüncü olan Ulalar ekibinden Sevimgül Kantekin ve Yazgülü Metin ikilisine ise ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban verdi.

Ödül töreninde konuşan Erzincan Valisi Ali Güngör, kahraman Türk kadınının tarihinin her döneminde kahramanca erkeklerle birlikte en ağır görevleri ifa ettiğini kaydederek, birinci olan ekipten Erzincan'ı başarıyla temsil edebilmeleri için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

(CM-İRT-Y) 06.03.2008 19:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title