Haberler

Erzincan'da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarafından Her Yıl Düzenli Olarak Gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi Yarışmasının Erzincan Finalleri Yapıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının Erzincan finalleri yapıldı.

Sabah bölümünde yapılan elemelerde katılan 26 ekibe bitkisel ve hayvansal üretim ile gıda teknolojisi alanlarından sorular yöneltildi. İkişer kişiden oluşan ve toplam 26 köyden ekiplerin yarıştığı eleme müsabakalarında merkeze bağlı Ulalar ve Karadiğin köyü ekipleri ile Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ ve Altınbaşak ekipleri finale yükseldi.

Öğleden sonra yapılan final müsabakalarına Erzincan Valisi Ali Güngör'ün yanı sıra il yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Final bölümünün açılış konuşmasını yapan Erzincan Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, kadınların tarımsal üretimde çok büyük görevler üstlendiklerini hatırlatarak,"Kadınlarımız tüm alanlarda olduğu gibi tarımsal alanda da büyük işler başarmaktadırlar. Aydın Türk kadını tarımı da bilinçli yapmanın kendisine kazandıracaklarının farkındadır. Geçtiğimiz yıllarda da ekiplerimiz bölge finallerine katıldılar.Bu yıl da birinci olan ekibimiz Ordu'da ilimizi temsil edecek. Onlardan Erzincan adına başarı bekliyoruz."diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmanın final bölümüne geçildi. Final bölümünde 10 soru yöneltilirken, yarışma sonunda Ulalar, Altınbaşak ve Bayırbağ ekipleri arasında beraberlik bozulmayınca yönetmelik gereği kura çekildi. Kura sonucunda Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesi birinci olurken, Bayırbağ beldesi ikinci, Ulalar beldesi ise üçüncü oldu.

Ödül töreninde Altınbaşak beldesinden birinci olan Songül Aslan ve Nebahat Bayram ikilisi ödülünü Vali Ali Güngör'ün elinden aldı. İkinci olan Bayırbağ beldesi ekibinden Leyla Demirel ve Samme Karakaş ikilisine ödüllerini Vali Yardımcısı Kubilay Ant, üçüncü olan Ulalar ekibinden Sevimgül Kantekin ve Yazgülü Metin ikilisine ise ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban verdi.

Ödül töreninde konuşan Erzincan Valisi Ali Güngör, kahraman Türk kadınının tarihinin her döneminde kahramanca erkeklerle birlikte en ağır görevleri ifa ettiğini kaydederek, birinci olan ekipten Erzincan'ı başarıyla temsil edebilmeleri için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

(CM-İRT-Y) 06.03.2008 19:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title