Haberler

Erzincan'da "Damla Projesi" Etkinliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Öğrencilerin huzurevi bahçesinde yaşlılarla sohbeti- Öğrencilerin halı dokuma atölyesinde öğrencilerin yaşlılarla halı dokuması ve sohbetleri- Öğrenciler ile röportajlar- Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu ile röportaj Erzincan'da "Damla Projesi" etkinliği- Gençlik ve Spor Bakanlığının sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" ile Türkiye'de yükseköğrenim gören 22 ülkeden 43 öğrenci Erzincan'da huzurevi sakinlerini ziyaret etti Gençlik ve Spor Bakanlığının sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" kapsamında Türkiye'de yükseköğrenim gören 22 ülkeden 43 öğrenci, Erzincan'ı ziyaret ederek bakım ve rehabilitasyon merkezindeki yaşlılar ile bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Öğrencilerin huzurevi bahçesinde yaşlılarla sohbeti- Öğrencilerin halı dokuma atölyesinde öğrencilerin yaşlılarla halı dokuması ve sohbetleri- Öğrenciler ile röportajlar- Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu ile röportaj Erzincan'da "Damla Projesi" etkinliği- Gençlik ve Spor Bakanlığının sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" ile Türkiye'de yükseköğrenim gören 22 ülkeden 43 öğrenci Erzincan'da huzurevi sakinlerini ziyaret etti Gençlik ve Spor Bakanlığının sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" kapsamında Türkiye'de yükseköğrenim gören 22 ülkeden 43 öğrenci, Erzincan'ı ziyaret ederek bakım ve rehabilitasyon merkezindeki yaşlılar ile bir araya geldi. Gençlerin, aile ya da yakın çevre dışındaki bireylerin yaşam kalitesinin artırılması için toplumsal girişime destek olmaları amacıyla 3 yıl önce başlatılan "Damla Projesi" çerçevesinde Türkiye'de öğrenim gören öğrencilerden oluşan grup Erzincan'a geldi.Gruptakiler Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaretleri sırasında yetkililerden bilgi aldı, huzurevi sakinleriyle zaman geçirdi ve sohbet etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzincan'ın ziyaret ettikleri 25. il olduğunu belirtti. Projenin tümüyle gönüllük esasına dayandığını bildiren Ayvazoğlu, hem Türk hem de Türkiye'de öğrenim gören yabancı gençlerin, Anadolu'yu ve insanını tanımalarını, dezavantajlı tanımlanabilecek gruplar ile bir araya gelmelerini sağladıklarını anlattı.-Öğrenciler projede yer almaktan mutlu Projeye katılan Arnavut öğrenci Esmerina Zalli, böylesi bir etkinliğin içinde yer almaktan mutlululuk duyduğunu ifade ederek, "Damla Projesi kapsamında farklı faaliyetler var. Sevgi evlerine gidiyoruz, liselere gidiyoruz. Gönülden gönüle dokunabilmek damlada okyanus olabilmek önemli" dedi.Mısırlı öğrenci Hager Salah da projeyle bugüne kadar Ağrı, Rize, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'a gittiklerini belirterek, "Bizim amacımız, bütün Türk insanını, bütün dünyayı tanımak, bizi de tanımalarını sağlamak istiyoruz" ifadesini kullandı.Ukraynalı öğrenci Riiane Teifukova ise proje kapsamında ilk gezisi olduğunu dile getirerek, "Burada olmak, bu kişilerle konuşmak, onların kalplerine dokunmak bizim için çok büyük bir fırsat, iyi bir tecrübe" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erzincan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title