Haberler

Erzincan'da Çevre Denetimleri

Erzincan'da Denetimleri Sırasında İl Mahalli Çevre Kurulu'nca Belirlenen Kurallara Uymayan ve Kalitesiz Yakıt Satan Yada Kullananlar Hakkında Cezai İşlem Uygulanıyor.

Erzincan'da denetimleri sırasında İl Mahalli Çevre Kurulu’nca belirlenen kurallara uymayan ve kalitesiz yakıt satan yada kullananlar hakkında cezai işlem uygulanıyor.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, kalitesiz yakıt kullanılmaması yönünde çağrıda bulunarak, belirtilen kararlara uymayanlar hakkında cezai işlemin uygulandığını söyledi. 2 yıl öncesine kadar kömürlerin açıkta satıldığını, ancak gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de çevre kirliliğinin önüne geçmek, tozumayı önlemek ve daha kolay bir kullanımı temin etmek maksadıyla kömürlerin torbalanmaya başlandığını vurgulayan Müdür Zakir Karartı," İlimizde ki bu uygulamaya tüm ülke çapında eş zamanlı olarak geçilmiştir. Bu doğrultuda bu uygulamayı destekleyici denetimlerde sıklaştırılmıştır. Bu konuda ülkemizde ve Erzincan'da belli bir standardın yakalandığını söyleyebilirim. Bu uygulama sadece vatandaşlar için değil aynı zamanda kömür üreticileri, ithalatçıları ve satıcıları içinde iyi bir uygulama olduğuna inanıyoruz"dedi.

Vatandaşların kömürlerini alırken açıkta satılan kömürlere asla itibar etmemeleri gerektiğini vurgulayan Karartı," Vatandaşlar açıkta kömür satıldığı gördüklerinde zaman geçirilmeden Valiliğe, Kaymakamlıklara, belediyelere ve Çevre Orman İl Müdürlüğüne haber vermelidirler. Aldıkları kömür torbalarının üzerinde firmanın adının, Erzincan Valiliğince verilen Kömür Satış İzin Belgesi olup olmadığına bakılmalıdır. Kömürleri zorunlu bir neden olmadıkça Erzincan'da faaliyet gösteren kömür satıcılarından almalarını istiyoruz. Çünkü buralar sürekli denetlenmektedir. Kaloriferli binalarda kalorifer kazanlarının, sobalı binalarda sobalar ile soba borularının ve bacalarının temizliğine dikkat edilmelidir. Kaloriferli binalarda ateşçi belgesi olan kalorifercilerin çalıştırılması zorunludur ve binalardaki ısı yalıtımına da gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Katı ve sıkı yakıtlardan numune alınmak suretiyle ilimize giren yakıtların kontrol altında tutulduğunu ve halkımızın bu konuda içi rahat olsun. Yasaklara uymayanlara 2872 Sayılı Kanun uyarınca cezai işlem uygulanmaktadır"diye konuştu.

(BA-İRT-Y)

02.02.2007 19:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title