Haberler

Erzincan'da Atık Yağlar Toplatılıyor

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce Başlatılan Bir Çalışmayla İl Genelindeki Sanayi İşletmelerinde, Fabrikalarda, Resmi Kurum ve Kuruluşlarda Tehlikeli Atıklar Statüsünde Bulunan Atık Yağlar Toplatılıyor.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce başlatılan bir çalışmayla il genelindeki sanayi işletmelerinde, fabrikalarda, resmi kurum ve kuruluşlarda tehlikeli atıklar statüsünde bulunan atık yağlar toplatılıyor.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Erzincan'da sanayi işletmelerinde, fabrikalarda, resmi kurum ve kuruluşlarda açığa çıkan motor, şanzıman, difransiyel vb.gibi tehlikeli atıklar statüsünde bulunan atık yağların ayrı ayrı biriktirilip, taşınarak bertaraf edildiğini söyledi.

Atık yağların Erzincan'da Çevre ve Orman Bakanlığınca lisans verilmiş olunan PER-DER(Petrolcular Derneği)'e bağlı firmaların lisanslı araçlarıyla toplandığını belirten Zakir Karartı," Birinci kategori yağlar Çevre ve Orman Bakanlığının izin vermiş olduğu 16 adet " Atık Madeni Yağı Geri Kazanım Firmaları"nda geri dönüşümü yapılmakta ve yeniden karşımıza ürün olarak geri dönmektedir. 2. ve 3.kategorideki yağlarda yine bakanlığın lisans vermiş olduğu 24 adet "Tehlikeli ve Özel atıkları İlave Yakıt Olarak Kullanan Firmalar" a gönderilmekte ve orada yakılarak bertaraf edilmektedir. Ayrıca lisanslı araçlarla taşınan bu atık yağlar Klinik ve Tehlikeli Atık Yakmak ve Enerji Üretim Tesisi olan İZAY-DAŞ'a gönderilerek burada bu yağların yakılmasıyla elektrik enerjisi elde edilmektedir. Bu yağların taşınmasıyla halkın yanık yağ dediği atık yağın sanayide yakılması engellenmekte ve hava kirliliği de önlenmektedir. Bir litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini düşünecek olursak atık yağların usulüne uygun olarak ayrı ayrı toplanmasının, taşınmasının ve bertaraf edilmesinin ne derece önemli olduğu anlaşılmaktadır. "dedi.

(BA-İRT-Y)

01.04.2007 14:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title