Haberler

Erzincan'da 10 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Kurban ve Aşure Yemeği programı düzenlendi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Kurban ve Aşure Yemeği programı düzenlendi.

Cumhuriyet Mahallesi Cemevi'nde düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, bazı kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen programda Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ateş üstünde pişirilen aşure kazanlarının başına geçerek kepçe ile karıştırdı ardından etkinliğe katılan vatandaşların tabaklarına aşure koydu. Daha sonra kendisine ikram edilen aşureden yediği görüldü.

1,5 ton aşure, 1200 kilogram kavurma ve 700 kilogram pilavın 10 bin kişiye ikram edilmek üzere hazırlandığını belirten Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün yapılan etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu; "Biz Aleviler Muharrem orucumuzu kutsal kabul edip bu ayda oruç tutmaktayız. Aslında Muharrem orucu 10 gün fakat Kerbela olayı Muharrem ayının 10. gününe denk gelmiştir. Ehli-Beyt üyeleri orada hunharca katledilmiş, boğazları kesilmiştir. Biz aleviler Ehli-Beyt'i sevdiğimiz için onların adına biz yas tutmaktayız. Onun için biz oruçlarımızı 12 gün tutmaktayız. 12 günün sonunda üç ana sebepten dolayı bu hayır hizmetlerimizi yapıyoruz. İnşallah tuttuğumuz oruçlar, kaynattığımız aşureler barışa vesile olur. Silahlar susar. Ülkemize huzur gelir. Barış içinde paylaşamayacağımız bir şey yoktur. Bu aşurenin içinde nasıl ki çeşit çeşit yemekler varsa ülkemizin mozaiği de böyle çeşit çeşit. Aşure gibi bir kazan da pişmeliyiz. Kardeşçe bu ülkede yaşamalıyız. İnşallah ülkemizde daha kötülükler savaşlar olmaz. Barış olur. Huzur içinde bu ülkeyi paylaşır ve yaşarız." dedi.

Etkinliğe katılan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise: "Haklı olduğu davadan canı pahasına dönmeyen İmam Hüseyin ve Ehli Beyt her zaman yüreğimizde bir yara olarak kalacaktır.Bu mübarek günde kırgınlıkları ayrılıkları bırakıp bir ve beraber olmalıyız. Matemleri ortak olan bir milletin mensuplarıyız. İstikbalimiz de bir ve ortak olacaktır.Terzi Baba'nın, Piri Sami Hazretlerinin öğretileri de bizimdir.Davut Suları'nın Ali Ekber Çiçekler'nin nefesleri, mersiyeleri de bizimdir.Bizim kardeşliğimizi, birliğimizi kimse bozamayacaktır.Nasıl ki aşure, farklı yiyeceklerin harmanlanmasıyla oluşuyor, biz de alevisiyle, sünnisiyle Türk'üyle Kürt'üyle bir ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz.Karanlık odakların, şer güçlerin oyunlarına alet olmayacağız.Bu topraklarda sevgi ve muhabbet iklimini hepimiz koruyacağız.Erzincan Valiliği olarak vatandaşımıza ayrım yapmadan hizmet ediyoruz.Valiliğimizin de gönlümüzün de tüm canlara her zaman açık olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim.Devletimiz dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımıza hizmet etmektedir.Bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmaların devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan dualar ile düzenlenen etkinlik sona erdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Mahallesi Süleyman Kahraman Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title