Haberler

Erzincan: Çayırlı'ya Süt İnekciliği Projesi

Erzincan'ın Çayırlı İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (SDYV) tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP)Yerel Girişimler Bileşeni (YGB) kapsamında 200 aileye 400 adet süt ineği dağıtılacak.

Erzincan'ın Çayırlı İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (SDYV) tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP)Yerel Girişimler Bileşeni (YGB) kapsamında 200 aileye 400 adet süt ineği dağıtılacak.

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kaymakamlık ve ilçe tarım müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan 100x2 süt sığırcılığı projesinin Başbakanlık SDYV Genel Müdürlüğünce onaylandığını belirtti. Akdaş, "İlçeye bağlı Yazıkaya, Verimli köylerinde toplam 200 aileye 400 adet kültür ırkı süt ineği dağıtımının yapılarak buralarda yaşayan köylü vatandaşlarımıza yeni bir geçim kaynağı sağlanmış olunacak. Bununla birlikte 2 köyümüze ait kurulan Tarımsal Kalkınma kooperatifleri de faal olarak çalışarak asıl sorumluluğunu yerine getirecektir. İnekleri alan vatandaşlarımız, 1 yıl geri ödemesiz 4 yıl ödemeli olmak üzere toplam 5 yıl içinde ödeyecektir. Hazırlanan bu projede ilçe hayvancılığının gelişmesini, köyden kente göçün önlenerek vatandaşlar üretken hale getirilmesi hedefleniyor. Şu an hayvanların barınabileceği ortamlar hazırlanıyor. Bu çalışmanın tamamlanması sonrasında süt inekleri hak sahipleri vatandaşlarımıza dağıtılacak. Yazıkaya ve Verimli köylerimiz tarım yapılabilir arazi imkanları bakımından son derece yetersiz olan köylerimizdir. Burada yaşayan vatandaşlarımızın geçimlerini sağlayabilmeleri için büyük ve küçükbaş hayvancılık yapmaları elzemdir. Buralara yaptığım ziyaretlerimizde köylü vatandaşlarımızın hayvancılık yapma konusunda istekli olmasına rağmen, maddi açıdan yeterli kapasiteye sahip olmadıklarını gördük. Bunun üzerine kaymakamlık SDYV ve ilçe Tarım müdürlüğüyle ortaklaşa süt inekçiliği projesini hazırlayıp SDYV Genel Müdürlüğü'ne sunduk. Buradan gelen olumlu cevap, hem bizleri hem de köylü vatandaşlarımızı memnun etmiştir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title