Haberler

1992 Erzincan Depreminde Hayatını Kaybedenler Anıldı

Güncelleme:

Erzincan'da 13 Mart 1992'de meydana gelen depremin 23. yıl dönümü nedeniyle Terzibaba Mezarlığında anma töreni düzenlendi.

1992 Erzincan depreminde hayatını kaybedenler anıldı

ERZİNCAN'da 13 Mart 1992'de meydana gelen depremin 23'üncü yıldönümü nedeniyle Terzibaba Mezarlığında anma töreni düzenlendi.

Erzincan'da 13 Mart 1992 günü saat 19.20'de 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde 653 vatandaş hayatını kaybederken, 3 bin 850 kişi de enkaz altında kalarak yaralanmıştı.Terzibaba Mezarlığında düzenlenen anma programına Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Müftüsü Yavuz Karabayır ile vatandaşlar ve depremde hayatlarını kaybedenlerin yakınları katıldı. Kuran'ı Kerim okunmasının ardından Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy "Bu toprakları canımız kadar aziz bildik ve hep birlikte bu toprakları yeniden imar etmek için sarıldık. O günden bugüne şehrimizi imar ettik ve bugün Türkiye'nin en güzel şehri haline getirdik. Daha da güzelleştireceğiz. Şehitlerimiz rahat uyusunlar. Biz her iki depremde de dersimizi aldık. Bunları belki ilerde de yaşayacağız. Önemli olan depremin vereceği zararları en asgari düzeye indirip can kaybını önlemek" diye konuştu.

Depremin Türkiye'nin bir gerçeği olduğuna işaret eden Vali Süleyman Kahraman ise bu gerçeği en yoğun hisseden şehirlerin başında Erzincan'ın geldiğini bildirdi. Kahraman, "Ülkemizin yüzde 96'sı deprem riski ile karşı karşıyadır. 1939 ve 1992 Erzincan depremleri bir çok cana mal oldu. Burada önemli olan husus depremle yaşamayı öğrenebilmek. Evlerimizi, işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Depremin öldürmediğini, sağlam yapılmayan ve deprem anında hemen yıkılan binaların öldürdüğünü hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından dualar edildi ve Deprem Şehitleri Anıtı ziyaret edildi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarında mezarlarına protokol tarafından kırmızı karanfil bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemalettin Başsoy Süleyman Kahraman Erzincan Türkiye Politika Güncel Haberler

title