Haberler

Erzik'ten Aurelio Ve Fatih Terim'e Destek

Uefa Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Süper Ligi'nde Yabancı Sayısının Serbest Bırakılması Yönündeki Talepleri Ve Fenerbahçeli Mehmet Aurelio'nun Türk Milli Takımında Yer Alması İle İlgili Görüşlerini Dha'ya Aktardı. Erzik, Uefa'nın Altyapılarda Yetişen Yabancı Uyruklu Futbolcuların O Ülke Vatandaş...

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Süper Ligi`nde yabancı sayısının serbest bırakılması yönündeki talepleri ve Fenerbahçeli Mehmet Aurelio`nun Türk Milli takımında yer alması ile ilgili görüşlerini DHA`ya aktardı. Erzik, UEFA`nın altyapılarda yetişen yabancı uyruklu futbolcuların o ülke vatandaşı sayılması ile ilgili destek verdiğini ve bu yönde bir karar aldığını söyledi.

Öncelikle Fenerbahçeli Mehmet Aurelio`nun Türk Milli takımında yer almasında bir sakınca olmadığını söyleyen Erzik şöyle konuştu: ¨Bazı şeyleri en son noktaya götürüp iyi bir analiz yapmıyoruz. Dünyada neler oluyor bitiyor araştırmıyoruz. Aurelio 5 senedir Türkiye`de futbol oynuyor. Fatih Hocanın Aurelio`ya ihtiyacı varsa ve Aurelio da milli olma hakkını elde etmişse Fatih Terim`in bu futbolcuyu kullanmak en doğal hakkı. Eğer futbolcu hazır performansı üst düzeyde ise ve hakikaten yararlı oluyorsa oynatılır; bunda bir sakınca görmüyorum.¨

Erzik ayrıca UEFA`nın bu konu ile ilgili bir karar aldığını ve UEFA`nın bu tip olaylarda teşvik edici bir rol oynadığını söyledi. Erzik ¨ UEFA`da karar aldık, bu yıldan itibaren 2+2, 3+3, 4+4 dediğimiz bir formül geliştirdik. Altyapıdan yetişen futbolcuların (18 yaş altı) hangi ulustan olduğuna bakmadan o ülkenin vatandaşı sayılmasını ön gördük. Bu açıdan bakıldığında bu olayı teşvik ediyoruz. Son 3 yılda senin takımında yetişmiş 18 yaşın altında futbolcuların varsa birinci sezon için 4 sonra 6 daha sonra 8 kişiyi 25 kişilik kadrona sokabilirsin diyoruz. Bunu federasyonlara bildirdik. Başka bir ülkeden gelmiş bu vasıflara uygun oyuncuların, ırklarına milliyetlerine bakmadan 25 kişilik kadroda olmalarını kabul ediyoruz. Dünyada bunun birçok örnekleri var¨.

Erzik ayrıca Türkiye`de yabancı kontenjanın kaldırılmasına ise karşı olduğunu söyledi. UEFA Asbaşkanı ¨Benim o konudaki düşüncem hiç değişmedi. AB`ye üye olup tüm sınırlar kaldırılana kadar da değişmeyecek. Birçok yöneticimiz maalesef ucuz bulurum alırım hesabıyla, kriterlere bakmadan ucuz yabancı futbolcuları getiriyor. Sonra da Fifa`da dosyalar çoğalıyor. Halen 2 tane büyük kulübümüz bu durumlardan kurtulmaya çalışıyor. Büyük transfer yapamadıktan sonra burasını yabancıların tümüne açmak çok mantıklı değil. Son senelerde Avrupa`ya giden futbolcularımızın çoğu geri geldi. Dengeli bir üretim yok. Ben yabancı futbolcunun sınırsız olmasına karşıyım. Gençlerin önünü kapatıp kapatmamak ise kulüplerin elinde. Bazı zorunlu olaylar olmadıkça yabancı sayısını çok fazla etkileyip etkilemediğini anlamak mümkün değil. Fenerbahçe`nin son maçlarına bakın, yabancılar bazı sebeplerden dolayı oynayamıyor. Yerlerinde ise Can, Semih ve Kerim gibi oyuncular oynadı ve iyi performans sergiledi¨ şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title