Haberler

Erzik: Fener'in Şansı Yüzde 50

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Finale Kalmanın, En Önemli Takımlar Arasına Girmek Anlamına Geldiğini Söyledi.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalmanın, en önemli takımlar arasına girmek anlamına geldiğini söyledi.

FIFA toplantısından İstanbul'a gelişinde, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Erzik, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe-Chelsea eşleşmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları ifade etti:

“Çeyrek finale kalmak, en önemli takımlar arasına girmek demektir. Fenerbahçe bugüne kadar çok başarılı bir performans sergiledi. Takım olarak, fizik üstünlüğü her maçta vardı. Sevilla maçındaki 3-2'lik galibiyet tesadüf değildi. Fenerbahçe bu sene takım olarak üstün bir fizik gücü sergiliyor. İspanya'daki galibiyet çok daha önemliydi. Burada da başarılı bir performans gösterdi. Uzatmalarda da fiziki üstünlük Fenerbahçe'deydi. Chelsea veya başka bir takım Fenerbahçe'ye çıkabilirdi. Ben Schalke 04 veya Roma çıksın diyenlerle aynı kanaatte değilim. Chelsea'nin çıkması bence daha iyi.”

KURA ÇEKİMİNDE ŞİKE İDDİASI

Şenes Erzik, kura çekiminde şike yapıldığı ve eşleşmelerin önceden belli olduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti: “Dün Zürih'teki FIFA toplantısında Micheal Platini ile beraberdik. Bu iddiaları beraberce haber aldık. UEFA'dan bir açıklama yapıldı. Bu tamamen yakıştırmadır. Böyle birşey olamaz. Ben 15 sene kura çektim. Toplam 10 kere kontrol edilir. Biz hazırlarız, yönetimdeki arkadaşlar topları tekrar kontrol eder. O kadar ki, toplar masanın üzerinde birkaç kez zıplatılır. Çatlak olmasın, kura çekimi sırasında karıştırıldığı havuzun içinde açılmasın diye. Takım kağıdı ortaya dökülmesin diye. Dolayısıyla böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Bu hazırlığı tek kişi değil, 4-5 kişi bir arada yapar. Tabii arka planı, mutfağı bilemedikleri için kolay gibi geliyor böyle birşey. UEFA gibi bir müessesede zaten bunlar olmaz.”

Erzik, Fenerbahçe'nin Chelsea karşısındaki tur şansının sorulması üzerine de “O takım, bu takım düşsün, bunlar varsayımdan ibaret. O gün kiminle oynuyorsanız, sonuç o takımın gücü ve performansına bağlı. Dolayısıyla devrede iki takım olduğuna göre, şanslar da yüzde 50 yüzde 50 “ diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title