Haberler

Erzik Federasyon Başkanı Olsun

Levent Kızıl, "Ulusoy federasyonunun iki hedefi vardı, biri F.Bahçe’yi şampiyon yapmamak, diğeri Bursaspor’u düşürmekti, ama gücü yetmedi" dedi.

BURSASPOR’daki başkanlık görevini bırakan Levent Kızıl, Futbol Federasyonu’nun Bursaspor’u düşürmek için operasyon yaptığını iddia ederek, "Ulusoy federasyonunun iki hedefi vardı, biri Fenerbahçe’yi şampiyon yapmamak, diğeri Bursaspor’u düşürmekti, ama gücü yetmedi" dedi.

Sessizliğini Futbol Extra Dergisi’ne bozan Kızıl, birbirinden çarpıcı açıklamalar ve iddialarda bulundu.

İşin ayarı kaçmıştır

"Türk futbolunun geldiği noktada tek çıkış noktası Şenes Erzik’in Futbol Federasyonu başkanı olmasıdır" diyen Levent Kızıl, "Acil bir şekilde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’nı ele almalı, bundan kaçmamalıdır. Galatasaray-Fenerbahçe maçında bu cerahat patlamıştır. Artık işin ayarı kaçmıştır. Şenes Bey, karşısında bir rakip çıksa da onunla yarışmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ulusoy’un federasyonu çiftlik gibi yönettiğini ve özerkliğinin arkasına sığındığını belirten Kızıl, mevcut federasyona güven duygusunun sarsıldığını ve bu ay gerçekleştirilecek mali genel kurulda seçime gidilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Seçime gidilmeli

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu’yu da ağır bir dille eleştiren ve popülizmin esiri olmakla suçlayan Kızıl, "Bir kere açık söyleyeyim, hakem atamalarını Sayın Çulcu filan da yapmıyor. Şu anda Çulcu yalandan bir duruş sergilemektedir" dedi ve Bülent Yavuz’a haksızlık yaptığını sözlerine ekledi. Eski başkan, Disiplin Kurulu Başkanı Talay Şenol ve Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan’ın Haluk Ulusoy’un talimatıyla kararlar verdiğini iddia etti, devletin de Ulusoy ile başedemediğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title