Haberler

ERÜ Rektörü Çalış, Akademisyenler Tarafından Tasarlanan Hayvan Simülatörlerini İnceledi

Güncelleme:

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Veteriner Fakültesini ziyaret ederek, ERÜ Veteriner Fakültesi Akademisyenleri tarafından öğrencilerin teşhis ve tedavi becerilerini geliştirmek için polyester kumaş, kauçuk, çelik, silikon gibi malzemelerle tasarlanan sığır ve at simülatörlerini inceledi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Düzler öncülüğünde ERÜ akademisyenleri tarafından öğrencilerin prosedürleri tam olarak uygulayabilmeleri ve el becerilerini geliştirmeleri için tasarlanan hayvan simülatörlerinde incelemelerde bulundu. Simülatörleri yakından inceleyen Rektör Çalış, Prof. Dr. Ayhan Düzler'den bilgiler aldı. Prof. Dr. Ayhan Düzler yaptığı açıklamada geliştirdikleri simülatörün öğrencilerin eğitim sürecini kolaylaştırdığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında Prof. Dr. Ayhan Düzler ve ekibini çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Rektör Çalış, şunları kaydetti; "Bu simülatörlerimiz de istediğiniz zaman damara giriş yaparak kan alıp serum tedavisi yapılabiliyor. Canlı hayvanlarımızda olan kas hissini alarak o bölgeye iğne de yapılabiliyor. Öğrencilerimiz için müthiş bir beceri laboratuvarı haline gelmiş. Bu simülatörlerin dünyada bir tek şirket tarafından satışı yapılıyor. Şu anda üniversitemizde geliştirilmiş olan bu çalışma onların sattıklarından daha üstün bir vaziyette. Öğrenci becerileri için önemli bir çalışma. Ama diğer üniversitelerimize de örnek olacak ve diğer üniversitelerimizin ihtiyaçlarını giderecek de önemli bir çalışma bu. Teknoparkımız bünyesinde akademisyenlerimizin girişimi ile kurulan şirket vasıtası ile de ülkemizin milli gelirini artırmak için ihraç etme çalışmaları var. Öğrencilerimiz için bulunmaz bir fırsat. Uzaktan eğitimde hocalarımız online derslerinde bu simülatörleri de kullanacaklar. İnşallah öğrencilerimiz yüz yüze eğitime geldiklerinde de simülatörler üzerinde bizzat çalışma yapabilecekler. Prof. Dr. Ayhan Düzler ve ekibine teşekkür ediyorum."

Veteriner Fakültesi ziyaretinde Rektör Çalış'a ERÜ Genel Sekreteri Murat Yenisu da eşlik etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çalış Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title