Haberler

Ertürk: "Siyaset Medyaya Karışmıyor, Medya Siyasetten Medet Umuyor" (2)

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Atv-sabah Grubu'nun Satışı İçin Gelen 3 Önyeterlilik Başvurusunun da Teklife Dönüşmesini Umduklarını İfade Ederek, "Hiç Teklif Gelmezse, İhalenin Yenilenmesi Söz Konusu Olur.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, ATV-Sabah Grubu'nun satışı için gelen 3 önyeterlilik başvurusunun da teklife dönüşmesini umduklarını ifade ederek, "Hiç teklif gelmezse, ihalenin yenilenmesi söz konusu olur. Tabi bu durum bizim medya içindeki varlığımızı uzatacaktır. Muhammen bedelin altında bir teklifin kabulu mümkün olmaz. Kimse ihaleyi düşük fiyatla alırız diye bir umuda kapılmasın" dedi.

Ertürk, 26-27 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılacak "Mevduat Sigorta Sistemlerini Etkileyen Güncel Konular" başlıklı konferansın tanıtım toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. TMSF'nin medyadaki varlığının bir zorunluluk sonucunda meydana geldiğini ifade eden Ertürk, geçmişte banka sahibi olanların medyada da faaliyet göstermesinin bir alışkanlığa dönüştüğünü hatırlattı.

-"MEDYADAKİ VARLIĞIMIZIN TARTIŞILMASINDAN RAHATSIZ DEĞİLİZ"-

Bu durumun temel sebebinin, ülke için çok kritik iki gücü aynı anda kontrol etme isteği olduğuna dikkat çeken Ertürk, "İki gücü elinde tutan işadamları kendini şanslı görüyordu. Ama her ikisinin de çökmesiyle başlayan bir süreci görmüş olduk. Bu sürecin getirdiği yıkıntıları devralmak zorunda kaldık. Medyadaki varlığımız çok tartışıldı. Ama bundan rahatsız değiliz" dedi. Bu tartışmalar arasında TMSF'ye haksızlık yapıldığını savunan Ertürk, TMSF'nin medyaya giriş nedenlerinin dikkate alınmadığını söyledi.

-"MUHAMMEN BEDELİN ALTINDAKİ TEKLİFİ KABUL ETMEYİZ"-

Ertürk, ATV-Sabah Grubu'nun satış sürecine ilişkin sorulara karşılık, 3 grubun önyeterlilik başvurusu yaptığını ancak nihai teklifin gelip gelmeyeceği konusunda emin olmadıklarını dile getirdi. İhaleye olan ilginin beklediklerinin altında gerçekleştirdiğini belirten Ertürk, bu durumun özellikle medyadaki yüzde 25 yabancı sınırının varlığı, uluslararası kredi piyasalarındaki daralmanın getirdiği şartlar ve finansal kurumların medya sahipliğine getirilen kısıtlamalar gibi nedenlere bağlı olduğunu kaydetti.

Gelen 3 başvurunun da teklife dönüşmesini ve beklentinin üzerinde bir fiyat yakalamayı umduklarını ifade eden Ertürk, "Hiç teklif gelmezse, ihalenin yenilenmesi söz konusu olur. Tabi bu durum bizim medya içindeki varlığımızı uzatacaktır. Muhammen bedelin altında bir teklifin kabulu mümkün olmaz. Kimse ihaleyi düşük fiyatla alırız diye bir umuda kapılmasın" diye konuştu.

-"ORTAKLIK YAPILARI DEĞİŞEBİLİR"-

Ertürk, ihale kapsamında önyeterlilik almak üzere başvuruda bulunan Nurol-Carlyle Grubu, Çalık Grubu önderliğindeki Turkuaz konsorsiyumu ve RTL-İpek-Sancak Grubu bünyesinde başka yabancı ortaklıklar olup olmadığına ilişkin bir soruya, "Yabancı ortaklıklar ile ilgili piyasada belli duyumlar var. Ancak şu ana kadar bize gelen birşey yok. Başvuran şirketler belli. Ama kapalı zarf verilmeden önce, yeni başvurular olursa gruplarda değişiklikler olabilir" dedi. Ertürk, ihaleye katılım olmaması halinde ise, ikinci ihalenin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

-"MEDYANIN SİYASETTEN MEDET UMDUĞUNU GÖRDÜK"-

Bir gazetecinin, "İhale sürecinin tamamlanamaması durumunda, ATV-Sabah Grubu yeniden Dinç Bilgin'e gidebilir mi?" şeklindeki sorusuna karşılık ise Ertürk, Türkiye'de sanıldığının aksine siyasetin medyaya müdahalesinden fazla söz edilemeyeceğini, ancak medyanın siyasetten medet ummasının söz konusu olduğunu söyledi.

Ertürk, "Siyasetin medyaya müdahalesinin minimum hatta hiç olmadığını söyleyebiliriz. Ancak bunun tersini söyleyemiyorum. Biz medyanın siyasetten medet umma girişimlerine maruz kaldık" dedi.

-"MEDYADA DOKUNULMAZ KİŞİLER OLDUĞUNU GÖRDÜK"-

Ertürk, TMSF tarafından devralınan bazı medya organlarının yönetici ve yazarlarına yönelik tasarruflar konusunda da "Biz bu işlere girerken, Türkiye'de bazı dokunulmaz kurumlar ve kişiler olduğunu gördük. Medyada da böyle kişiler varmış. Bunu bilseydik, belki bunlara dokunmazdık" diye konuştu. Ertürk, şunları söyledi:

"Kimi yazar ve editör değişikliklerinin Ankara'dan yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu yapılarda işleyen bir Yönetim Kurulu var. Buradaki tasarruflar kurum içinde belirleniyor. Üstelik, diğer medya organlarından daha fazla bir hareketlilik söz konusu değil. Tabi biz el koymasaydık, bazı değişiklikler olmayabilirdi. Bizim kitabımızda dokunulmazık diye bir şey yok. Tabi ki her yaptığımız için yargı süreci var. buna saygılıyız."

-"ENKAZ ALTINDAN BİR DEĞER ÇIKARDIK"-

ATV-Sabah Grubu'nun satış sürecinin nereye varacağını kestirmenin zor olduğunu ifade eden Ertürk, TMSF olarak konsantre oldukları tek konunun en yüksek değeri bulmak olduğunun altını çizerek, "Bu grubun geçmişine bakarsanız, şu anda 1.1 milyar dolar ve üstünü konuşuyorsak bu TMSF'nin özverisiyle elde edilmiş bir değerdir. TMSF'nin bir enkaz altından değer çıkardığının göstergesidir. Bu alanda başarılıyız. En azından tiraj ve seyir oranlarını geriye düşürmedik" diye konuştu. (ANKA) (SÜRECEK)

(AD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title