Haberler

Ertürk: "Neredeyse Hacize Maruz Kalan Bir Kurum Durumuna Düştük"

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, "Bugün Sayıştay denen bir kurum, devletin harcamalarını denetleyen bir kurum Hazineye diyor ki (Siz neden TMSF'ye haciz uygulamıyorsunuz?) Biz neredeyse hacize maruz kalan, yurt dışı yasağına maruz kalan bir kurum durumuna düştük" dedi.

Ertürk, İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü tarafından düzenlenen "Ekonomi Zirvesi"nde öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.

TMSF olarak kimseye borçlanmadıtklarını kaydeden Ertürk, "Bize veriyorsanız parayı, biz bunu öderiz. Devlet bize görev vermiş, (Bu mevduatı git öde). Biz de o görevi almışız, yapmışız. Ama borçlu çıkmışız bütün bu işlerin sonunda" dedi.

"Bugün Sayıştay denen bir kurum, devletin harcamalarını denetleyen bir kurum Hazineye diyor ki (Siz neden TMSF'ye haciz uygulamıyorsunuz?) Biz neredeyse hacize maruz kalan, yurt dışı yasağına maruz kalan bir kurum durumuna düştük" diyen Entürk Konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi ben herhalde bu işlem sonucunda, şundan da korkuyoruz; 50 milyar dolar zimmetine borç kaydedilmiş bir kişi olarak, o da bir şan olur diyoruz. Dünyanın en borçlu adamı gibi bir unvanla bu maceranın sonundan çıkarız."

Bugün TMSF olarak bu karamsar tabloyu, iyimser bir tabloya dönüştürmek için ellerinden geleni yaptıklarını, özveriyle çalıştıklarını aktaran Ertürk, bir savaş ortamı içinde çalıştıklarını söyledi. Ertürk, "TMSF kendisine açılmış bir savaşa maruz kalmış şekilde çalışıyor. Bütün çabası, vatandaşların cebinden çıkan parayı geri kazanmak için" dedi.

Ahmet Ertürk, konuşmasının ardından TMSF'nin, el konulan bankalara bireysel kredi borcu bulunan yaklaşık 55 bin kişiye ilişkin haciz başlatacağı yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine, 31 Mart 2007 tarihine kadar hala borcunu ödemeyen bireysel kredi kartı borçları ya da bireysel tüketici kredisi borçlarına, bu tarihten sonra gerekli tüm yasal yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Ertürk, "Yurt dışı yasağı dahil her türlü hacizleri, elimizdeki yetkileri kullanacağız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title