Haberler

Ertuğrul Sağlam: "Uefa Avrupa Ligi'ne Katılacak Anlayış ve Mücadeleyi Sahaya Yansıtamadık"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Anderlecht mağlubiyetini değerlendirdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Anderlecht mağlubiyetini değerlendirdi.

Sağlam maç sonrası şunları söyledi: "Bugün UEFA Ligi'ne kalmak için iyi bir mücadele vermemiz gerekiyordu, karşımızda önemli bir takım vardı. Böyle bir takıma karşı avantaj elde etmenin belli gerekleri var. Bunları yapmamız gerekiyordu. 90 dakikayı incelediğimizde bu konuda bize UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak anlayış ve mücadeleyi sahaya yansıtamadık. Öne geçtikten sonra ilk devrenin sonlarına doğru rakibin öne çıktığı pozisyonlarda defansı eksik yakaladığımız pozisyonlarda final paslarını iyi değerlendirebilsek, devreye daha farklı bir skorla girebilirdik. İkinci yarı maalesef penaltıdan sonra, oyundan koptuk. 1-1'lik skor güzel bir skor değil, ama geri kalan çok dakika vardı ve maçı çevirebilirdik.

DİSİPLİNDEN UZAKLAŞTILAR

Saha içinde oyuncular, saha dışında da taraftarlar maçtan koptu ve oyun disiplininden uzaklaştılar. Rakipte kaliteli oyuncular var. Böyle dağınık bir görüntü karşısında oyuna ağırlıklarını koyup hakim oldular. Oyunun sonlarına doğru gerek oyuncularımız, gerekse taraftarlarımızda kabul edemeyeceğimiz davranış ve durumlar ortaya çıktı.

KOLAY OLMAYACAK

İkinci maç için avantaj elde edemedik ama futbolda herşey olabilir. İkinci maç için işimizin kolay olmadığını biliyoruz ama futbolda doğruları yaptığınız sürece, inancınızı kaybetmediğiniz sürece her türlü sonuç ortaya çıkıyor. Bizim bunu çevirecek gücümüz var. Bir fırsat bulmaya çalışacağız. Kolay olmayacak.

DEĞERLERİMİZİ KAYBETMEYE BAŞLADIK

Şu andaki genel durum mutluluk vermiyor. Şehrin durumu, taraftarın durumu, takımın durumu mutluluk vermiyor. Ama ikinci maç nasıl geçer bilmiyoruz ama lige kadar hem transfer açısından, takım içindeki birkaç oyuncudaki disiplinsizliği ortadan kaldırma açısından vaktimiz var. Olaya müdahale edecek gücümüz de var. Bunu yapmaya çalışacağız. Bizim başarılı olduğumuz sezonlara baktığımız zaman takım olarak ortaya çıkardığımız değerlerimiz var. Bunları kaybetmeye başladık. Bu da gelecek açısından olumsuz bir durum. Bu durumu en kısa zamanda eskiye çevireceğiz kimsenin şüphesi olmasın.

DİSİPLİNSİZLİĞE TAVİZ VERMEYİZ

Futbolda kötü oyun olabilir. Futbolda hata olabilir, kendi kalene gol atabilirsin. Bunların hepsi futbolun içinde vardır ve kabul edilebilir. Bu durum tolore edilebilir. Ama iş grup disiplinini zedeleyecek, koskoca bir takımı zedeleyecek vurdumduymazlık ya da işi ciddiye almama pozisyonuna girerse buna gerekli müdahaleyi yapmak lazım, yapmamız da lazım. Çok ciddi anlamda herkesin şapkasını önüne koyup ciddi anlamda düşünmesi lazım. Bizim bu durumu, olumsuzluğu tekrar eski olumlu düzeye çevirecek bilgimiz ve tecrübemiz var. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Başkan da yapar, yönetim de yapar, hoca da yapar. Kabul edemeyeceğimiz durumlar karşısında taviz vermeyeceğiz.

BİRAZ SAKİN OLMAK LAZIM

Birçok oyuncuyu maçta çıkarmamız gerekiyordu. Ama maalesef 3 oyuncu değiştirebiliyorsunuz. Bu kadar şansınız var. Birçok şeyi düşünüyoruz ama burada söylememiz doğru olmaz. Keşke 3'ten fazla oyuncu değiştirme şansımız olsa. Genel anlamda iyi şeyler yaptığımızı söyleyemem. Bireylere indirip farklı boyutlara taşımaya gerek yok. Bir taraftara tepkim oldu. O da gereksiz çıkış yaptı. 2 buçuk senenin sonu gerek şehirde gerek taraftarda gerekse oyuncularda üst seviyelerde baskı oluşturmuş. Biraz sakin olmak lazım. Çok büyük beklentiler içine girip bu tür tepkiler vermemek lazım. Biz geçmişi olan, futbol kültürü olan bir takımız. Bu durum çok hoş bir durum değil ama çok da kolay eski haline dönecek bir durum. Kimse paniğe kapılmasın. Bir yerde övgü varsa tepki de olacaktır. Ancak çok erken. "

ARIEL JACOBS: "GÜVENİMİZİ KAYBETMEDİK VE KAZANDIK"

Anderlecht Teknik Direktörü Ariel Jacobs deplasmanda aldıkları galibiyeti değerlendirdi. Maç sonrası basın toplantısında soruları yanıtlayan Jacobs şunları söyledi: "Böyle bir statta bu kadar güçlü bir seyircinin ve bu kadar büyük bir takımın karşısında oynamak reaksiyon göstermek gerekiyor. Takım bunu göstermeyi bildi, bu şekilde kazandık. Gol sonrası bazen tamamiyle konsantrasyonu kaybedersiniz, bazen de bu akşam yapmaya becerebildiğimiz gibi size güven kazandırır. Biz güvenimizi kaybetmedik. Bu sayede de maçın sonunu getirdik. Bir takım kurmaya çalıştığınız zaman rakibi göz önünde bulundurup dengeli şekilde kozlar olmasını istersiniz. Bu akşam sahaya sürdüğümüz takım iyi pozisyon alarak dengeyi sağlamayı başardı ve sonuçta başarılı oldu. Suarez ile kafasındaki düşüncelerde veya endişelerinde çok haklı olmadığını söyledim. Bizim bu tartışmamız faydalı olmuş. Biz bu akşam güvenimizi ortaya koyduk. Geçen sene tecrübelerimiz var. Bunlardan ders almaya devam ediyoruz. Benim bulunduğum noktadan üst üste binmiş çok fazla futbolcu vardı. Maç anında penaltı hakkında doğru karar vermem mümkün değildi. Görüntüleri gören arkadaşlarımızdan haber aldık ama şu an için sağlam bir fikir belirtemem" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title