Haberler

Ertuğrul Sağlam'ın Avrupa Karnesi

Şampiyonlar Ligi'nde yarın kendi sahasında Fransa'nın Olympique Marsilya takımıyla karşılaşacak Beşiktaş'ta, teknik direktör Ertuğrul Sağlam da yarınki mücadeleyle kariyerindeki 17. Avrupa kupası maçına çıkacak.

İlk Avrupa kupası heyecanını Kayserispor teknik direktörü olduğu sırada yaşayan Sağlam, sarı-kırmızılı takımın yanı sıra Beşiktaş ile 16 Avrupa kupası heyecanı yaşadı.

Teknik direktörlük kariyerinde Kayserispor ve Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarında 16 maça çıkan Sağlam, bu mücadelelerde 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 de yenilgi aldı.

İlk Avrupa deneyimini Kayserispor'un başında yaşayan Ertuğrul Sağlam, bu ekiple 8 Avrupa kupası deneyimi yaşadı. Genç çalıştırıcı, sarı-kırmızılı takımı UEFA Intertoto Kupası'nın ardından, UEFA Kupası'na taşıyarak büyük bir başarıya imza attı.

UEFA Intertoto Kupası'nda takımının 2 tur yükselmesini sağlayan Sağlam, UEFA Kupası'nda 4 kez takımın başında sahaya çıktı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kayserispor, UEFA Kupası 2. ön elemeyi geçtikten sonra, 1. turda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına elenerek, Avrupa defterini kapadı.

BEŞİKTAŞ'TAKİ PERFORMANSI

Genç çalıştırıcı, Beşiktaş teknik direktörü olarak ise şu ana kadar 8 Avrupa karşılaşmasında görev aldı.

Şampiyonlar Ligi ön elemelerde başarılı bir performans sergileyen Sağlam yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, ön elemelerde yenilgi yüzü görmedi. Ön elemelerde önce Moldova'nın Sheriff takımını eleyen Beşiktaş, 3. ön elemede ise İsviçre'nin FC Zürih takımını saf dışı bırakarak adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırdı.

GRUP MAÇLARINDA KÖTÜ SONUÇLAR ALDI

Şampiyonlar Ligi'nde (A) Grubu'nda İngiltere'nin Liverpool, Portekiz'in Porto ve Fransa'nın Olympique Marsilya takımlarıyla aynı grupta yer alan Beşiktaş, grup maçlarında istediği sonuçlara ulaşamdı.

Ön elemeleri 3 galibiyet ve 1 beraberlikle geçen siyah-beyazlı ekip, Sağlam yönetiminde Avrupa'daki ilk yenilgilerini grup maçlarında aldı.

Ertuğrul Sağlam yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, grup maçlarında şu ana kadar 4 karşılaşmaya çıkarken, bu karşılaşmalarda 3 yenilgi ve sadece 1 galibiyet alarak 3 puan toplayabildi.

LIVERPOOL KARŞISINDAKİ 8-0'LIK YENİLGİ REKOR OLDU

Ertuğrul Sağlam, Avrupa kupalarındaki en acı yenilgiyi ise Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool karşısında aldı.

Rakibiyle İstanbul'da yaptığı karşılaşmayı 2-1 kazanarak büyük bir başarıya imza atan Beşiktaş, İngiltere'de ise tarihi bir farkla yenildi. Anfield Road'da rakibiyle karşılaşan siyah-beyazlı takım, bu maçı 8-0 yitirerek Şampiyonlar Ligi'nin en farklı yenilgisini almış oldu.

SAĞLAM'IN AVRUPA KARNESİ

Ertuğrul Sağlam'ın son iki sezonda Kayserispor ve Beşiktaş ile çıktığı Avrupa kupalarında aldığı sonuçlar şöyle:

KAYSERİSPOR

UEFA Intertoto Kupası 2. tur:

FC Sopron (Macaristan)-Kayserispor: 3-3

Kayserispor-FC Sopron.............: 1-0

3. tur:

Larissa (Yunanistan)-Kayserispor..: 0-0

Kayserispor-Larissa...............: 2-0

UEFA Kupası 2. ön eleme turu:

SK Tirana (Arnavutluk)-Kayserispor: 0-2

Kayserispor-SK Tirana.............: 3-1

1. tur:

AZ Alkmaar (Hollanda)-Kayserispor.: 3-2

Kayserispor-AZ Alkmaar............: 1-1

BEŞİKTAŞ

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu:

Beşiktaş-FC Sheriff (Moldova).....: 1-0

FC Sheriff-Beşiktaş...............: 0-3

3. ön eleme turu:

FC Zürih (İsviçre)-Beşiktaş.......: 1-1

Beşiktaş-FC Zürih.................: 2-0

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu:

Olympique Marsilya-Beşiktaş.......: 2-0

Beşiktaş-FC Porto.................: 0-1

Beşiktaş-Liverpool................: 2-1

Liverpool-Beşiktaş................: 8-0

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title