Haberler

Ertuğrul Sağlam Destek İstedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Yarın Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu İlk Maçında Karşılaşacakları Moldova'nın Fc Sheriff Tiraspol Takımı Hakkında Lucescu'dan Bilgi Aldıklarını Söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yarın Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında karşılaşacakları Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı hakkında Lucescu'dan bilgi aldıklarını söyledi.

Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde takım kaptanı İbrahim Üzülmez ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, tek gündemlerinin yarınki maç olduğunu, diğer konulara girip bu karşılaşmanın havasından uzaklaşmak istemediklerini söyledi.

Sezonun ilk resmi maçına çıkacaklarını kaydeden Sağlam, “Sheriff takımı, Beşiktaş camiası, kulübü, takımı olarak sezon başında hedeflediğimiz Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için geçmemiz gereken iki takımdan biri. Çok ciddi bir şekilde hazırlandık ve rakibimizi önemsiyoruz” diye konuştu.

"SHERIFF GENÇ VE KOŞAN BİR EKİP"

Moldova ekibini 2 kez kendisinin 1 kez de antrenör Mutlu Topçu'nun izlediğini anlatan Sağlam, “Sheriff ile ilgili gerekli bilgileri topladık. Çok koşan, çok mücadele edene genç bir ekiple karşılaşacağız” dedi.

Sheriff'in 3. ön eleme turunda oynadığı rakibi Rangers'in zayıf bir ekip olduğunu ifade eden Sağlam, “Sağlıklı karar verme imkanına sahip olamadık. Rangers çok zayıf bir ekip olduğu için Sheriff'i mukayese edebilme şansını bulamadık. Ama çok genç bir takım oluşturmuşlar. Dolayısıyla bireysel yeteneklerimizin ve oyun kalitemizin üst düzeye çıkması için en az onlar kadar mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Sağlam, hedeflerinin öncelikle taraftarlara uzun zamandır beklediği güzel futbolu izlettirmek olduğunu vurgulayarak, “90 dakika mücadele eden, taraftarını coşturan, bol pozisyon üreten ve gollerle taraftarını coşturacak bir oyun planı hedefledik. Yarın da ilk amacımız bu olacak” şeklinde konuştu.

TARAFTARLARA ÇAĞRI

Siyah-beyazlı taraftarlara çağrıda bulunan Ertuğrul Sağlam, yarınki maçın başından sonuna kadar taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

“Sezonun ilk maçı olması nedeniyle taraftarlarımızın formalarını giyip tribünlere gelmelerini bekliyoruz” diyen Sağlam, şöyle devam etti:

“Tüm taraftarlarımızın stadı doldurmalarını bekliyoruz. Hem rakibin, hem hakemin bu ortamdan etkilenmesi ve takımımızın da iyi havaya girmesini istiyoruz. Yaklaşık 35 gündür çalışıyoruz. Hem fiziksel, hem de zihinsel anlamda tam istediğimiz düzeyde olmasak da ilk başladığımızdan bugüne kadar çok üst düzeye geldik. Bir değişim yaşıyoruz. Değişimler sancılı oluyor. Tam anlamıyla istediğimiz düzeye gelmek için zamana ihtiyacımız olacak. Taraftarlarımızdan bu düzeyde anlayış bekliyoruz. Geleceğe çok umutla bakıyoruz.”

Sağlam, takımda Gökhan Zan, Mehmet Sedef, Nobre ve Burak'ın sakatlıklarının devam ettiğini belirterek, “Nobre ve Burak antrenmanlara başladı. Gökhan Zan da bir iki gün içinde antrenmanlara katılacak. 2-3 gün içinde Mehmet Sedef dışında tam takım antrenman yapacağız” dedi.

"OYUNCULARIM MAÇA HAZIR"

Ertuğrul Sağlam, çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, “Oyuncularımızın antrenmanlara katılımı, iş disiplinleri üst düzeydeydi. Ben kendi anlayışımızın oyunculara sirayet ettiğini söyleyebilirim. Şu anda her şey yolunda. Oyuncularım fiziksel ve zihinsel olarak maça hazırlar. Takımımızda çok değerli oyuncular var. Hepsi hazır durumda. Bu avantaj olurken, bir teknik direktör için dezavantaj da olabiliyor. 3 gündür düşünüyorum. Ön eleme maçları için 25 kişilik kadroyu verirken de 2 gün düşündüm. Şimdi 25 kişiyi 18'e indirmek zorundayım, sonra da ilk 11'i belirleyeceğim. Bu aslında takım için avantaj olurken, teknik direktör için bu kadar hazır futbolcu içinde seçim yapmak sıkıntı da olabiliyor. En hazırını seçip sahaya çıkartacağız" dedi.

"AĞUSTOS AYI ZORLU GEÇECEK"

Ertuğrul Sağlam, Ağustos ayının kendileri için zorlu geçeceğini vurgulayarak, “Ağustos ayı bizim için çok önemli. 1 Ağustos-1 Eylül arasında 9 karşılaşma oynayacağız. Bu hedeflerimizin de belirleyicisi olacak. Elimizdeki kadronun Beşiktaş'ın bütün hedeflerinde istediği sonuçlara katkı sağlayacak düzeyde olduğuna inanıyorum. Bugün yarın bitmesi gereken bir transferimiz var. 1 hakkımız kalıyor. 1 ay içinde bunu kullanıp kullanmayacağımızı zaman içinde belirleyeceğiz. Beklediğimiz ofansif zenginliği oluşturamazsak, ön tarafa bir futbolcu alabiliriz ama kısa vadede böyle bir düşüncemiz yok” şeklinde konuştu.

UEFA'ya verilen 25 kişilik kadroda yer almayan Mustafa Doğan ile ilgili bir soruya Sağlam, “Mustafa Doğan çok üst düzey bir profesyonel. Ama bugün itibariyle verdiğimiz listede yok. Bundan sonraki dönemde nasıl olur kestirmek mümkün değil. Bireyleri konuşmak çok doğru değil. Mustafa herkesin saygı duyduğu çok üst düzey bir profesyonel” diye yanıt verdi.

TRABZONSPOR'UN ELENİŞİ

Sağlam, Trabzonspor'un Avrupa kupalarından elenmesinin kendilerini Moldova ekibi ile oynayacakları maçlar öncesi strese sokup sokmadığı sorusu karşısında, “Ben olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum. Futbolda rakibinizi ciddiye almadığınız zaman futbol hemen cezayı kesiyor. Bunu yaşadık hep ama çok yakında yaşamanın bizim için avantaj olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sağlam, son olarak Sheriff Tiraspol hakkında Rumen teknik adam Mircea Lucescu'dan bilgi alıp almadıkları sorusuna da “Evet rakibimiz hakkında Lucescu'dan bilgi aldık” cevabını verdi.

ÜZÜLMEZ: "SAHA VE SEYİRCİ AVANTAJIMIZI KULLANMAK İSTİYORUZ"

Takım kaptanı İbrahim Üzülmez ise Sheriff Tiraspol karşısında saha ve seyirci avantajını kullanıp, tur için avantajlı bir skor almak istediklerini söyledi.

Genç ve koşan bir takımla oynayacaklarını vurgulayan İbrahim, “Yarınki maç kolay olmayacak. Camia olarak hedeflerimiz var. Bu ön eleme maçları çok önemli. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Tüm arkadaşlarım istekli ve arzulu. Hepsine güveniyorum. Saha ve seyirci avantajını değerlendirip, tur için avantajlı bir skor elde edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

İbrahim Üzülmez, Tello ile ilgili bir soruya, “Tello çok yetenekli bir futbolcu. Beşiktaş takımına da çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Tello ile birlikte oynamak isterim ama buna karar verecek olan hocam. Tello ile birlikte sol kanadın çok daha iyi olacağını düşünüyorum” diye yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title