Haberler

    Ertuğrul Gazi Türbesine Artan İlgili Esnafın da Yüzünü Güldürdü

    Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi türbesine, TRT'de ekrana gelen 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin başlamasının ardından ziyaretçi ilgisi artarken, bu durum çiftçi ve esnafa da büyük katkı sağladı. İlçeye giden yol üzerindeki kiraz satıcısı işlerinin yüzde 200 artığını söyledi.

    Oğuzların Kayı boyunun lideri ve Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde ilgi her geçen giderek artarken yol boyu tezgah açan esnafın yüzü gülüyor. Bilecik- Söğüt karayolu üzerinde kiraz tezgahı açan Ahmet Çakar, 'Diriliş Ertuğrul' dizisi sonrası işlerinin çok artığını belirterek, "Kirazlarımızın Mayıs'ın 6'sında olmaya başladı. Bir hafta oldu benim buraya çıktığım. Bunlara erkenci olan kısım bunlar. Bunlar bir hafta 10 gün sona veya 15 gün arayla olacak. Bunlar ilk turfanda, evvela bunlar olur. Bunlardan başka kiraz olmaz. Bizim köyümüzün aşağıları köyden aşağısı sıcak olur. Bunlar burada erken olur. Kirazlar Bilecik vilayetinin Söğüt kazasının Küre köyünden. İşlerimiz Allah bin bereket versin. Şükür hamt olsun. Kilosu şuanda 10 lira, 12 buçuk lira. Bu kirazın ömrü 3 günlük, 4 günlük. Bir hafta oluyor da bu yeni, yeni çıkıyor" dedi.

    "Ertuğrul Gazi Diriliş dizisini yapanlara kat, kat teşekkür ederim. Allah razı olsun" Ertuğrul Gazi Diriliş dizisini yapanlara kat kat teşekkür eden kiraz satıcısı Çakar, "Bu dizi televizyonda yayınlanmaya başladığından beri bu tarafa çok büyük patlama oldu. İşlerde ve trafik yoğunluğunda büyük artış var. Televizyonda bu dizi oynadıktan beri ben gelen arkadaşlara 'Burada bir işin mi var?' diye soruyorum, onlar da 'Ertuğrul Gazi'nin diyor, Dursun Fakih'in, Şeyh Edebali'nin yerini görmek için geldik' diyorlar. Çok patlama var. Tabi haliyle mutlaka bir şimdi ulaşım çoğaldıkça bizim de burada şansımız biraz daha artıyor. Şükür hamt olsun. Cenabı Allah bugünlerimizi aratmasın. Ertuğrul Gazi Diriliş dizisini yapanlara kat kat teşekkür ederim. Allah razı olsun. Türkiye'ye değil, Dünya'ya tanıtıyorlar. Bu ileride başka devletlerde de oynayacak bu. Zaten bizim Osmanlımızda Yemen'den Viyana'ya kadar gitmiş. İnşallah gene buna bu şekilde görecekler millet. Tüm millet görecek hayran kalacak" dedi.

    Öte yandan müşteriler de Söğütteki Ertuğrul Gazi Türbesine ziyarete geldiklerinin bu sırada kirazların ilgilerinin çektiğini söylediler.

    ============================

    Türkiye Gazetesi YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:

    >

    Türkiye Gazetesi Resmi Web Sitesi

    >

    Türkiye Gazetesi Sosyal Medya Adresleri

    >

    >

    >

    >

    Türkiye Gazetesi Haber Akışı

    >

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Diriliş Ertuğrul Ertuğrul Gazi Bilecik Söğüt Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title