Haberler

Ertelenen Tokyo Olimpiyatları için maliyet düşürme planı

Güncelleme:

Covid-19 salgını nedeniyle gelecek yıla ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın maliyetini düşürmeye yönelik plan kapsamında tahmini 284 milyon dolarlık tasarruf sağlanacağı bildirildi.

Covid-19 salgını nedeniyle gelecek yıla ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın maliyetini düşürmeye yönelik plan kapsamında tahmini 284 milyon dolarlık tasarruf sağlanacağı bildirildi.

Korona virüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın gecikme nedeniyle artan maliyeti kamuoyunda tartışma konusu olurken, Tokyo Olimpiyat Organizasyon Komitesi maliyet azaltmaya yönelik tasarruf planını netleştirmeye başladı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda gündeme gelen detaylara göre, organizasyonel değişikliklerle birlikte tahmini 284 milyon dolarlık tasarruf sağlanacağı bildirildi.

"Önemli bir sonuç"

Tokyo Olimpiyat Organizasyon Komitesi Başkanı Yoshiro Mori toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Maliyetleri düşürmek için inanılmaz bir çaba gösterdiğimizi düşünüyorum" diyerek etkinliğin gelecekteki ev sahiplerine olumlu bir miras bırakmak için çalıştıklarını ifade etti. IOC Başkanı Thomas Bach ise asıl harcamaların etkinliğin bu yıl gerçekleştirileceği göz önüne alınarak yapıldığını hatırlatarak tasarruf hedefini "Mevcut şartlar altında önemli bir sonuç" olarak niteledi.

52 başlık altında toplandı

25 Eylül'de yapılan bir toplantıda Tokyo Olimpiyat Organizasyon Komitesi ve IOC tasarruf çabalarını 52 başlık altında gruplandırmış, karşılama törenlerinin iptali, meşale koşusunda kullanılacak araç ve personel sayısının azaltılması, geçici operasyon alanlarının küçültülmesi ve olimpiyat köyü ile etkinlik alanlarındaki dekorasyon masraflarında tasarrufa gidilmesi gibi tedbirler alınması kararlaştırılmıştı.

Yeni bütçe belirlenecek

Yıl sonuna kadar korona virüsle mücadele için gerekli ek masrafları da içeren yeni bir bütçe hazırlamayı hedefleyen etkinlik organizatörleri ayrıca, maliyetlerin Japonya hükümeti ve Tokyo yerel hükümeti arasında nasıl paylaşılacağını da netleştirmeyi planlıyor.

2021'e ertelenmişti

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sporcular ve ulusal olimpiyat komitelerinin Covid-19 salgını nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından önümüzdeki yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz-8 Ağustos 2021, paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Covid-19 karşısında etkin bir tedavi ya da aşı bulunamaması nedeniyle dev organizasyonun iptal edilebileceği söylentileri gündeme gelmiş, ancak söylentiler Japonya hükümeti ve IOC tarafından yalanlanmıştı. - TOKYO

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Koronavirüs Tokyo Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title