Haberler

    Ersun Yanal: Son Dönemdeki Performansımız Sevindiriyor

    Spor Toto  Süper Lig'de sahasında İstanbul Başakşehir'i 3-2 yenen Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal, sezonun ikinci yarısındaki performanslarının yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

    Yanal, maçın ardından düzenlen basın toplantısında, ligin en az gol yiyen, en dirençli takımı karşısında 3 gol bulduklarını belirterek, "Ama 2 gol de yiyoruz. Az pozisyon veriyoruz, fazla gol yiyoruz. Takım savunmasını hep beraber doğru şekilde yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

    Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Medicana Sivasspor karşılaşmasıyla son 2 maçta kalelerinde 5 gol gördüklerine dikkati çeken Yanal, şöyle devam etti:

    "Bireysel hatalar ve takım savunması problemlerini bir kez daha yaşadığımızı düşünüyoruz. Ciddi şekilde çalışılması gerektiğinin altını çizmemiz gerekiyor ama bunun için zaman bulamadık. Ben geldikten sonra Afrika Kupası ve çarşamba ile pazar günü maçlarıyla sadece yenilenme antrenmanları yaptık, analizlerle bu karşılaşmalara hazırlandık."

    Devre arasının ardından 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde ettiklerini dile getiren Yanal, "Sezonun ikinci yarısındaki performansımız yüzümüzü güldürüyor. Bundan sonra puan kaybına tahammülümüz yok ve her maça kazanmak için çıkacağız. Sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirip ondan sonraki planlamalarımızı yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

    "Daha sakin, sağduyulu olmak gerekiyor"

    Yanal, takımda sarı kart gören oyuncuların sayısının son haftalarda artmasına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

    "Sivasspor maçından sonra Türkiye'deki futbol ikliminden bahsetmiştik. Daha sakin, sağduyulu olmak gerekiyor. Oyunun keyifli oynanmasından yanayım. O kadar iklim değişik ki siz sadece oyuncularınızla birkaç saat beraber olup, onlara bu konuyu aşılamaya çalışıyorsunuz ama oyuncular birçok yerden etkileşim halinde. Sadece bizim 'dur' dememizle, oyuncuları yönetmemizle olmuyor bu iş. Takımımız da bu gerginliği yaşayan en sıcak takımlardan biri. Çok sık hakem hatalarının konuşulduğu bir takımız. Yetkili mercilerden de 'size çok hakem hatası yapılıyor' diye aynı görüşü alıyoruz. Açıkçası bu kart konusundan ben de çok rahatsızım, böyle olmasını istemiyorum."

    Napoli maçı

    Yanal, UEFA Avrupa Ligi'nde Napoli ile yapacakları maçın çok farklı ortamda oynanacağını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını kaydetti.

    Tecrübeli teknik adam, Cardozo'nun da bu karşılaşmada görev alabileceğini, sakatlığıyla ilgili probleminin bulunmadığını belirtti.

    Üniversite öğrencisi Özgecan'ı unutmadı

    Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Yanal, "Ülkemizde elim bir vaka yaşadık. Özgecan kardeşimiz hunharca katledildi. Bu konuda hem takımız hem de camiamız ailesine başsağlığı diledi. Böyle bir facianın, böyle bir olayın bir daha ülkemizde, dünyada gerçekleşmemesini diliyorum. Hepimiz çok üzgünüz" diye konuştu.

    İstanbul Başakşehir cephesi

    İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da takım savunmasını sağlıklı yapamadıklarını, oyuna çok doğru başlayamadıklarını kaydederek, "Basit top kayıpları yaptık. Trabzonspor'un duran toplarda etkili olduğunu biliyorduk. Bunun için kornerler ve kenarlardan faul yaptırmamak gibi durumları konuşmamıza rağmen bu tip pozisyonlarla karşılaştık" değerlendirmesinde bulundu.

    Trabzonspor gibi takımlar karşısında geriden gelip skoru yakalamanın kolay olmadığını vurgulayan Avcı, şunları ifade etti:

    "İlk yarı bu şekilde bitti, ikinci devre dengeli oyun vardı. Attığımıza benzer gol yedik. Takım savunmasını doğru yapan bir takım, bugün itibarıyla dalgalı bir oyun içinde pozisyonlar çizdi. Eğer biz bunları çizersek buralarda olamayız. Doğru yaparak buralarda oluyorduk. Avrupa Kupası yarışı içinde önemli rakiplerden birine kaybettik. Bizim önümüze geçtiler. Bu yarış sezon sonuna kadar keyifli şekilde devam edecek."

    Trabzonspor'da 2 cezalı

    Öte yandan, Trabzonspor'da, sarı kart gören Özer Hurmacı ve Sefa Yılmaz, cezalı konumuna düştü.

    Bordo-mavili futbolcular, gelecek hafta Kasımpaşa ile deplasmanda yapılacak karşılaşmada kadroda yer alamayacak.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Trabzonspor Ersun Yanal Başakşehir İstanbul Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title