Haberler

Erol Evcil'e Ceza İndirimi

"Türkbank İhalesine Fesat Karıştırdığı" İddiasıyla Yargılandığı Mahkemece Hapis Cezasına Çarptırılan Erol Eşrefoğlu (Evcil) Hakkında "Cürüm İşlemek İçin Oluşturulan Teşekküle Üye Olmak" Suçundan Verilen 3 Yıl Hapis Cezası TCK'deki Değişiklikler Nedeniyle Lehine Olan Yasanın Uyarlaması İçin Yapılan Yargılamasında 1 Yıl 3 Ay Hapse Dönüştürüldü. Mahkeme Sanığın Bu Cezasını 1 Yıl Denetim Süresi Alt...

"Türkbank ihalesine fesat karıştırdığı" iddiasıyla yargılandığı mahkemece hapis cezasına çarptırılan Erol Eşrefoğlu (Evcil) hakkında "cürüm işlemek için oluşturulan teşekküle üye olmak" suçundan verilen 3 yıl hapis cezası TCK'deki değişiklikler nedeniyle lehine olan yasanın uyarlaması için yapılan yargılamasında 1 yıl 3 ay hapse dönüştürüldü. Mahkeme sanığın bu cezasını 1 yıl denetim süresi altında geçirmesine karar verdi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya başka bir suçtan tutuklu bulunan Erol Evcil katıldı. Duruşmada söz alan Erol Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu, ceza maddeleri arasında kıyaslama yapılarak lehe olan hükümlerin uygulanmasını istediklerini bildirdi. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Savcı Fethi Türkmen, dava dosyasının yeni TCK gereğince uyarlama yapılması amacıyla mahkemeye gönderildiğini hatırlatarak, Erol Evcil hakkında daha önce "Türkbank ihalesine fesat karıştırmak" ve "Alaattin

Çakıcı tarafından kurulan silahlı örgüte üye olmak" suçlarından mahkûmiyet kararı verildiğini belirtti. Kararın kesinleştiğini belirten savcı, kesinleşen kararda ihaleye fesat karıştırmak suçundan eski TCK'nın 366. maddesi uyarınca ceza verildiğini, bu maddenin Erol Evcil'in lehine olduğunu bildirdi. Savcı, bu nedenle ihaleye fesat karıştırmak suçu yönünden aynı kararın verilmesini talep etti.

"Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekküle üye olmak" suçuna ilişkin ise yeni TCK'nın 220/2-3 maddesinin sanığın lehine olduğunu ifade eden savcı, bu maddeler uyarınca Erol Evcil hakkında yeniden hüküm kurulmasını talep etti.

Erol Evcil'in eyleminin suç işlemek için oluşturulan örgüte katılma niteliğinde bulunduğunu belirten mahkeme heyeti, yeni TCK'da bu eylemi düzenleyen maddenin 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası öngördüğünü, eski TCK'da ise aynı suça ilişkin 2 ile 4 yıl arasında hapis cezası istendiğini vurguladı. Buna göre, Erol Evcil'i lehine olan yeni TCK'nın 220/2 maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, bu cezayı aynı maddenin 3. fıkrası gereğince arttırarak 1 yıl 3 aya çıkarttı.

İhaleye fesat karıştırma suçuna ilişkin ise sanık hakkında lehine olan 9 ay hapis ve 4 bin 560 YTL para cezasını öngören eski hüküm tekrar verildi. Mahkeme heyeti, sanığın 1 yıl süreyle denetimli serbestlik altında bulundurulmasına, bu süre içinde kasıtlı olarak bir suça karışmazsa cezasının infaz edilmiş sayılmasına, aksi takdirde cezanın infaz edilmesine karar verdi. Heyet, sanığa verilen cezanın ertelenmesi halinde bir daha suç işlemeyeceği konusunda kanaat oluşmadığından, cezanın ertelenmesine yer

olmadığına hükmetti.

(FD-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title