Haberler

Erol Evcil Davasında 7 Tahliye

Alaattin Çakıcı'nın para kasası olduğu ve kara para akladığı iddiasıyla hakkında 26 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Erol Evcil ve 210 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davada mahkeme heyeti, 7 kişinin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Erol Evcil ile Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 27 sanık katıldı. Duruşmanın ilk 2 gününde savunma yapan sanıkların ardından bugünkü duruşmada sanık avukatları söz aldı. Hüseyin Kayapalı'nın avukatı Yavuz Abbasoğlu, savunmasında müvekkilinin 10 aydır suçsuz yere tutuklu bulunduğunu öne sürdü. Kayapalı'nın kara para aklamadığını söyleyen avukat Abbasoğlu, "Müvekkilim 1977 yılında ticaret hayatına

başlamıştır. Erol Evcil, müvekkilim ticaret hayatına başladığında daha çocuktu. Müvekkilimin Erol Evcil'in para kasası olduğu iddiaları asılsızdır" diyerek Kayapalı'nın tahliyesini istedi.

Erol Evcil'in avukatı Mehmet Er ise, "158 sayfalık iddianamede müvekklim hakkında aleyhine şeyler yazılmış. Her şey ters düz edilerek yazılmış. Müvekkilimin tahliyesini ve beraatini istiyorum" dedi.

Duruşmada söz alan yaklaşık 40 avukat, savunmalarını yaparak müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu. Duruşmada görüşünü belirten duruşma savcısı Ahmet Nuri Saraç, Hüseyin Kayapalı'nın oğlu Mustafa Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 4 sanığın tahliyesine karar verilmesini talep etti. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Hüseyin Kayapalı'nın oğlu Mustafa Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 7 kişinin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

(YM-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title