Haberler

Eroğlu: Yangınla Mücadelede En Başarılı Ülkeyiz

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye´nin yangınla mücadelede Akdeniz ülkeleri arasında ve dünya çapında en başarılı, en modern teknolojiye sahip ülke olduğunu söyledi.

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye´nin yangınla mücadelede Akdeniz ülkeleri arasında ve dünya çapında en başarılı, en modern teknolojiye sahip ülke olduğunu söyledi.

Bakanlığının Korel Termal Otel´de düzenlenen Afyonkarahisar İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Türkiye´nin yangın konusunda dünyanın en başarılı ülkelerinden olduğunu belirten Bakan Eroğlu, diğer ülkelere de örnek olduklarını söyledi. Son olarak Yunanistan ve ABD´nin Kaliforniya eyaletine de Türkiye´deki yangın sisteminin kurulacağını belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Yangın konusunda şu an dünyanın en ileri, en modern teknolojisine sahibiz. Türkiye yangınla mücadelede dünya çapında ve Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı ülke. Yangınla mücadelede kameralı takip sistemini almak için Kaliforniya da bize müracaat etti. Portekiz, İspanya, Yunanistan, Suriye, Türkistan bizdeki yangın harekat merkezini kurmak için bizden yardım istedi. Hatta Yunanistan'a en son ikili işbirliği anlaması çerçevesinde 3 ay içinde destek vereceğimize söz verdik. Biz ormanların bütün dünyanın ortak malı olmasından dolayı herkese destek veriyoruz. Bizde teknoloji, bilgi birikimi ve 171 yıllık tecrübe var. Bu tecrübe, başarı, gurur duyulacak seviyede."

EHLİ DEĞİLSE BABAMIN OĞLU OLSA TAYİN ETMEM

Toplantıda bakanlığa bağlı genel müdürleri de tanıtan Bakan Eroğlu, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar´ı tanıtırken, bu göreve ilk kez meteoroloji kökenli bir yöneticinin atandığını vurguladı. İşinin ehli olmayan kişinin hiçbir şekilde tayinini yapmayacağını vurgulayan Eroğlu şöyle dedi:

"Mehmet Bey Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürüğü´nde meteoroloji mühendisi olarak görev yapıyordu. Daha önce maalesef başka meslekler yapmış. Ama ilk defa biz çok değerli bu kardeşimizi, işin erbabını genel müdür olarak tayin ettik. İlk defa meteroloji kökenli bir genel müdürümüz oluyor. Sadece meteorolojide değil, biz ehliyete ve liyakata çok önem veriyoruz. Eğer ehli değilse babamın oğlu olsa hiçbir yere tayin etmem. Çünkü ehliyet ve liyakat olmayınca, işin erbabı olmayınca işlerin yürümesi mümkün değil."

Onur BAYRAM / AFYONKARAHİSAR DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title