Haberler

Eroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Sert Tepki

Güncelleme:

Veysel Eroğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Hükümet Van depreminde sınıfta kaldı" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hükümet Van depreminde sınıfta kaldı" yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, "Sayın Kılıçdaroğlu sözünü geri al. Aksi takdirde biz de gereğini söyleyeceğiz" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Eroğlu, birçok insanın yaşamını yitirdiği Van depreminde hükümetin yaraları sarmak tüm imkanlarıyla seferber olduğunu söyledi.

Bu sabah haberleri dinlerken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Hükümet Van depreminde sınıfta kaldı" sözünü işitince fevkalade üzüldüğünü ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Hükümet depremde şimdiye kadar olmadığı kadar çok hızlı davranmıştır. Van depremi pazar günü oldu. Olaydan haberdar olur olmaz hemen Van Valisini aradım. Bizim Bakanlık büyük. Türkiye'nin en büyük yatımcı kurumu bizim Bakanlığımız. Orada da DSİ ve Orman Bölge Müdürlüklerinin ekipleri var. 'Sayın Valim ne istiyorsan derhal göndereceğim' dedim. Kendisi vinç, iş makinesi, araç, gereç ekipmanları talep etti. Derhal 199 araç ve gereci, ekipmanlarıyla oraya intikal ettirdik. Başbakanımız 4 saat sonra Bakanlarla beraber oradaydı. İşte vatan, millet sevgisi budur. Vatandaşı sevmek ve onlarla kucaklaşmak budur. Vatandaşın başına bir dert geldiği zaman onların acısını paylaşmak budur."

"Sayın Kılıçdaroğlu, sizin zamanınızda 1999 depremi oldu. Malum partiler iş başındaydı" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Ben ise o zaman İSKİ Genel Müdürüydüm. İstanbul'daki bütün altyapıdan, elektrik, su, kanalizasyon hepsinden sorumlu bir grup başkanıydım. Deprem 03.00 civarında olmuştu 17 Ağustos 1999 tarihinde. İstanbul'un her yerinde durumu kontrol ettik belediye olarak, İSKİ olarak. Ben diyorum ki; 'Sayın Kılıçdaroğlu sözünü geri al'. Aksi takdirde biz de gereğini söyleyeceğiz. Bunu açmak istemiyordum ama bu sabah böyle bir haber okuyunca doğrusu duygulandım. Neticede Van'da yaralar sarılacaktır. 74 milyon vatandaşımız acıyı paylaşmak için koşmuştur. Şu anda oraya 10 binlerce çadır, battaniye, her şey gönderildi. Eksik olabilir, onlar da tamamlanacak."

-"PKK, Kürtlerin de Türklerin de düşmanıdır"-

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütünün askerleri şehit ettiğine de değinen Eroğlu, "Bu topraklardan bir karış dahi kimseye vermeyiz. Bu şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, bu minarelerden ilelebet ezanlar okunacaktır" dedi.

KCK yapılanmasının PKK'nın uzantısı olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Her önüne gelen bir şey bilmeden yazıyor, çiziyor. Bunlar ayrı bir devlet kurmak için şehirlerde yapılanmaya girişmiş olan bölücü terör örgütünün uzantısıdır. Bunlar tamamen ortadan kaldırılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Peki niçin bu terör örgütünü bize musallat ediyorlar? Bu konuda çok fazla uzman kardeşim var. Kütahya Milletvekili İdris Bal kardeşim de çok iyi biliyor. Türkiye büyük bir tırmanışta. 21. asır bizim asrımız olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomi, askeri, eğitim ve araştırma başta olmak üzere her alanda tırmanışa geçtiğini gören bazı ülkeler bundan endişeye kapıldı. Terör örgütü bunların maşası, piyonudur. Dolayısıyla Kürtler ile hiçbir alakası yoktur. Kürtler bizim kardeşimizdir. Ancak PKK, Kürtlerin de Türklerin de düşmanıdır."

Bayramlaşma törenine, Eroğlu'nun yanı sıra Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Sinanpaşa Belediye Başkan vekili Muhammer Aygün, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm ve vatandaşlar katıldı.

Eroğlu, daha sonra Hocalar ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title