Haberler

Eroğlu'ndan 13 Müjde

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır'a geldi. Valiliği ziyaret eden Eroğlu, burada basın toplantısı düzenleyerek, projeleri tanıttı. Diyarbakır'a eli boş gelmediklerini anlatan Eroğlu "Daha önce Diyarbakır'a maliyeti 2 milyar 285 milyon TL olan 28 müjdeyi vermiştik. Bu kez 13 müjdeyle geldim. Bu projeler 207 milyon TL maliyetindedir. Böylece Diyarbakır için son iki yılda verdiğimiz müjde miktarı 41'e yükseldi. Büyük dev projeler yapacağız" dedi.

Kentteki en büyük yatırımları Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yaptığını aktaran Eroğlu, "DSİ'nin 6 müjdesi, Orman Genel Müdürlüğü'nün 4 müjdesi, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2 ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 olmak üzere toplam 13 müjdemiz var. Bunlar arasında barajlar mevcut. Bunların sulamaları modern olarak yapılacaktır. 38 bin 200 dekarlık arazi sulanacaktır. Her yıl 16 milyon TL çiftçilerin cebine ek ilave olarak akacaktır. 5 bin kişilik ek ilave istihdam sağlanacak" diye konuştu.

"50 BİN 300 DEKAR SULANACAK"

Sulama projelerini tamamladıklarını kaydeden Eroğlu, 50 bin 300 dekar arazinin sulanacağını dile getirdi. Bakan Eroğlu, "Bölgedeki vatandaşlarımızın yıllık olarak zirai gelir atışı 21 milyon TL olacaktır. 6 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bunun maliyeti 59 Milyon TL olmaktadır. Diyarbakır merkezde Kolludere Göleti mevcut talep edilmişti. Bunun sözünü veriyoruz. 7 bin dekar arazi sulanacak. Bunun maliyeti 40 milyon TL'dir. Çınar ilçesinde Alabaş göleti 2 bin 300 dekar araziyi sulayacak maliyeti 23 milyon TL'dir. Çınar'da yine Dişlibaşak göleti 2 bin 200 dekar araziyi sulayacağız. Bu göletin maliyeti 22 milyon TL olacaktır" ifadelerinde bulundu.

"4 MİLYON 850 BİN ADET FİDAN ÜRETİLECEK"

Ormanlık alanların birçoğunun bozuk olduğuna dikkat çeken Eroğlu, bölge halkına müjde vereceklerini ve bozuk ormanlık alanlara gelir getirici birçok ağaç dikeceklerinin anlattı. Eroğlu "Vatandaşa bunları dağıtacağız. Özellikle 2,5 milyon fidanı bu yıl buraya dikeceğiz. Ayrıca 2016 yılında 4 milyon 850 bin adet fidanda üretilecektir. Bismil'de ve Çermik'te birer tane olmak üzere meteoroloji otomatik ölçüm istasyonu kuracağız" dedi.

"SALDIRILARA RAĞMEN BARAJLAR TAMAMLANACAK"

PKK'nin son zamanlarda bölgedeki barajları hedef aldığını ancak bunlara rağmen barajların yapımlarının devam edeceğini de kaydeden Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Silvan Barajı çok büyük bir barajdır. Maalesef sık sık terör örgütü tarafından Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük barajlarından biri olan Silvan Barajı maalesef basılıyor. İş makineleri tahrip ediliyor. Müdürlerini ve şantiye şeflerini kaçırıyorlar. Ama biz bu barajı kesinlikle yapacağız. Oradaki vatandaşlarımızın gelirlerini artırmaya ihtiyacı var. 305 bin kişi yani yılda 1 milyar 100 milyon TL bu bölgedeki insanların cebine bir ilave olarak girecektir. Bu az bir rakam değildir"

Bakan Eroğlu, nihai hedeflerinin GAP'ı 2019 yılında tamamlamak olduğuna da işaret etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title