Haberler

Eroğlu - Musul'daki Türkiye konsolosluğuna düzenlenen baskın -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Musul'daki Türkiye konsolosluğuna düzenlenen baskına ilişkin, "Konu, hassasiyetle takip ediliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Musul'daki Türkiye konsolosluğuna düzenlenen baskına ilişkin, "Konu, hassasiyetle takip ediliyor. Bu konuda özellikle Başbakanımızın başkanlığında, ilgili başbakan yardımcısı ve ilgili kurumlarla sürekli takip halinde. Şu anda fazla bir şey açıklamıyoruz ki orada maalesef bizim büyükelçimiz ve yanındakiler bulunuyor. Maksadımız, onları sağ salim Türkiye'ye getirmek" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'i makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Güner'e yeni görevinde başarılar diledi. Vali Güner'in son derece gayretli, halka bütün kalbini açan, çok değerli bir vali olduğunu ifade eden Eroğlu, "Kendisinin buraya tayin olmasından dolayı son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Afyonkarahisar Valiliği, gerçekten çok önemli. Bu topraklar, şehitler diyarı, mübarek topraklar. Her karışı şehit kanları ile yoğrulmuş. Burası cumhuriyetin kurulduğu topraklar olarak anılıyor. O bakımdan burada görev yapmak çok önemli" diye konuştu.

Afyonkarahisar'ın önemli bir kent olduğunu dile getiren Eroğlu, şehrin aynı zamanda bütün yolların kesiştiği noktada bulunduğunu anımsattı.

Vatandaş memnuniyetine büyük önem verdiklerine dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"İnsanlarımızın mutlu olması lazım. Afyonkarahisar, insanlarının mutlu olduğu iller sıralamasında birinci. O bakımdan bu bizim için de büyük bir gurur vesilesi. İnşallah daha da mutlu olurlar. Her şey millet için. Dolayısıyla biz bu anlayışla varız. Bakanlığımızın bütün mensupları da bu maksatla çalışıyor."

-"Hem enerji hem de suda tasarruf edeceğiz"

Hükümet olarak Afyonkarahisa'a önem verdiklerini dile getiren Eroğlu, Afyonkarahisar'ın çok daha büyüyeceğini belirtti. Hükümetin, Afyonkarahisar'a son 11 yılda 9 milyar liralık yatırım yaptığını, bu sene ile yatırım bedelinin 10 milyar lirayı aşacağını anlatan Eroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Burası aynı zamanda turizm şehri olduğu gibi, tarım, hayvancılık da son derece önemli. Sulama olmadan yeterince verim almak mümkün değil. Dolayısıyla sulamalara çok büyük önem verdik. Şu anda 41 adet büyük sulama tesisini tamamladık. Yeraltı suyuyla ilgili büyük bir seferberlik başlattık. 350 bin dekar alanda yeraltı suları kapalı sisteme geçti. Hatta Türkiye'deki en modern sulama da şu anda Afyonkarahisar'da, Yeşilçiftlik'te kurduğumuz tesiste. Bunlar gerçekten gurur vesilesi. Eksik kalanları tamamlayacağız. Bütün yer altı sularını kapalı sisteme dönüştüreceğiz. Hem enerji hem de suda tasarruf edeceğiz. Çünkü burası su zengini bir yer değil."

"Bin günde bin gölet" projesi kapsamında Afyonkarahisar'da 85 adet modern sulamasıyla, gölet yapılacağını belirten Eroğlu, derelerin de ıslah edildiğini ve 111'inin tamamlandığını vurguladı.

Derelerin artık çok estetik şekilde yapıldığına değinen Eroğlu, Akarçay'ın yapılmasıyla da "Afyonkarahisar'a denizin geldi"ğini bildirdi.

Bakan Eroğlu, bakanlığın kapısını kapatarak bütün genel müdürlerle Afyonkarahisar'a geldiklerini bildirdi.

-"Şu anda maksadımız onları sağ salim Türkiye'ye getirmek"

Eroğlu, konuşmasının sonunda bir gazetecinin, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının ismine ilişkin sorusu üzerine, "Salı gününe kadar sabredin, açıklanacak" yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin, IŞİD'in elindeki Türk rehinelere ilişkin hükümetin çalışmasının ne yönde olduğu sorusu üzerine Eroğlu, "Konu, hassasiyetle takip ediliyor. Bu konuda, özellikle Başbakanımızın başkanlığında ilgili başbakan yardımcısı ve ilgili kurumlarla sürekli takip halinde. Şu anda fazla bir şey açıklamıyoruz ki orada maalesef bizim büyükelçimiz ve yanındakiler bulunuyor. Maksadımız onları sağ salim Türkiye'ye getirmek" diye yanıtladı.

Diğer bir gazetecinin, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı olarak İbrahim Yurdunuseven'in atandığının hatırlatılması üzerine de Eroğlu, hayırlı olmasını diledi. Daha önceki AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek'in de çok emeğinin geçtiğini dile getiren Eroğlu, kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Eroğlu, ziyareti anısına Vali Güner'e, plaket hediye etti.

Bakan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar Belediyesi'ndeki il koordinasyon toplantısına katıldı.

Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Türkiye Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title