Haberler

Eroğlu - Der Spiegel Dergisinin Türkiye Özel Sayısının Kapağı - Afyonkarahisar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şemdinli'de Ak Parti'li Ahmet Budak'ın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin, "Bu olay PKK terör örgütünün ne kadar kanlı, ne kadar hain olduğunun açık seçik göstergesi. Bunu lanetliyoruz. HDP'liler siyasetten bahsediyor ama arkalarını PKK'ya dayamışlar. Bunlarda siyaset miyaset yok." değerlendirmesinde bulundu.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesindeki bayramlaşma merasimine katılan Bakan Eroğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hakkari'de 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti 1. sıra adayı olan Ahmet Budak'ın, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soru üzerine Eroğlu, terör örgütü PKK'nın bayram seyran demeden alçakça, kalleşçe saldırılarda bulunduğunu söyledi.

Budak'a, evine girerken 'bayramın mübarek olsun' diye yaklaşıldığını ve haince şehit edildiğini belirten Eroğlu, saldırıyı lanetledi. Bunları yapanların insan olmayacağını ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olay, PKK terör örgütünün ne kadar kanlı, ne kadar hain olduğunun açık seçik göstergesi. Bunu lanetliyoruz. HDP'liler siyasetten bahsediyor ama arkalarını PKK'ya dayamışlar. Bunlarda siyaset miyaset yok. Özellikle böyle siyasi kimliği olan, Hakkari'de çok büyük hizmetler yapan kardeşimizin şehit edilmesi hepimizi üzdü. Ben kendisine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum, şehidimize Allah rahmet eylesin."

"Devletten maaş alıyorsan, millete hizmet edeceksin"

PKK terör örgütüyle ilişkili olduğu tespit edilen öğretmenlerin ardından diğer kamu kurumlarında görevli memur ve akademisyenlerin de açığa alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Eroğlu, devletin içinde devlete hainlik yapan, arkadan hançerleyen insanlara müsaade edemeyeceklerini bildirdi.

Eroğlu, "Devletten maaş alıyorsan, millete hizmet edeceksin. Devletin kanunlarına, mevzuatlarına uygun hareket edeceksin. Bunun dışında hareket eden herkes haindir. Maaş alıp da arkadan hançerlemek, hainlik yapmak olamaz. Devletler, milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sağlamak, milletin huzurunu temin etmek için vardır. Devlet, milletin mal, can ve ırz güvenliğini sağlamak için vardır. Bu gibi hainler mutlaka devlet içinden de temizlenecektir." ifadelerini kullandı.

"Der Spiegel tabiri caizse halt etmiş"

Eroğlu, Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisinin Türkiye özel sayısının kapağında; "Bir Ülke Özgürlüğünü Yitiriyor" alt başlığına yer verilmesi hakkındaki soruya ilişkin, kendisinin de derginin kapağını gördüğünü söyledi.

Türkiye'de demokrasi olduğunu, herkesin hür olduğunu dile getiren Eroğlu, "Bu başlık gerçekten ne kadar da düşmanca bir tavır olduğunu açık seçik gösteriyor. Türkiye'de de demokrasi var. Biz OHAL ilan ettik ama OHAL'i halka karşı değil devletin içindeki hainlere karşı ilan ettik. Bakın OHAL pek çok yerde aylarca sürüyor. Hamburg'daki hadiseleri gördünüz. Onları görmeyip de Türkiye'de bizi görüyorsunuz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için kaldığı otele giden hainlerin, arazide yakalandığını ve canlarına zarar getirilmeden adalete teslim edildiğini vurgulayan Eroğlu, "Çünkü Türkiye'de adaletin, hukukun üstünlüğüne inanış var. Onlar adalete teslim edildi, savcının, hakiminin önüne çıkarıldı. Sadece bu örnek bile Türkiye'de hukukun üstünlüğü, insan hak ve hürriyetlerine ne kadar riayet edildiğinin açık ve seçik bir göstergesidir. Der Spiegel tabiri caizse halt etmiş. Bunlar kasıtlıdır. Buna karşı mutlaka Dışişleri Bakanlığımızın ve Avrupa'daki kardeşlerimizin hukuk içinde cevap vermesi gerekir. Der Spiegel'i ayıplıyorum, yaptığı şey çok yanlış ve kasıtlıdır. Bir medya mensubuna kasıtlı yazı yazmak, kasıtlı olarak bir kapak yapmak yakışmaz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu AK Parti PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
title