Haberler

Ermenistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Ermenistan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, oyların yüzde 1,5'inin sayıldığı, mevcut cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın yüzde 68'lik oranla ilk sırada olduğu açıklandı.

Ermenistan Merkez Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, şu an kadar oyların yüzde 1,5'i sayıldı. İlk sonuçlara göre, Sarkisyan yüzde 68'lik oranla ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada ise yüzde 27,2 ile eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan bulunuyor.

Halk bilimci Vardan Serdakyan yüzde 1,48'lik oranla üçüncü sırada yer alırken, eski Başbakan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Hrant Bagratyan yüzde 1,06 ile dördüncü sırada bulunuyor. Diğer üç adayın ise henüz yüzde 1'lik orana ulaşamadıkları belirtildi.

Seçimlere katılım oranı yüzde 60'da kalırken, kesin sonuçların 25 Şubat'ta açıklanacağı bildirildi.

Seçim sandıklarının kapanmasının hemen ardından yayımlanan ilk sandık çıkış anketlerinde, Sarkisyan'ın oy oranı yüzde 58 olarak tahmin edilmişti.

-"En iyi seçim"-

Ermenistan'da iktidarda bulunan Cumhuriyetçi Parti'nin basın sözcüsü Eduard Şarmazanov, seçimlerin Ermenistan tarihindeki en iyi seçimler olduğunu savundu.

İlk gayriresmi sonuçlara ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulunan Şarmazanov, seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir usulsüzlük yaşanmadığını belirterek, "Ermenistan'da demokratik seçimler yapıldığı inkar edilemez bir gerçek. Uluslararası gözlemciler de bunu doğruluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Halit Gülşen

Yayıncı: Tarkan Demir - ERİVAN

Kaynak: AA / Güncel

Serj Sarkisyan Hrant Dink Ermenistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title