Haberler

Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan Fransa'da

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Resmi Temaslarda Bulunmak Üzere 5 Günlüğüne Fransa'nın Başkenti Paris'e Geldi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, resmi temaslarda bulunmak üzere 5 günlüğüne Fransa'nın başkenti Paris'e geldi.

Fransa'nın 2006 yılını 'Ermenistan Yılı' ilan etmesiyle ilgili olarak, başkent Paris'te düzenlenen bir dizi etkinlikleri yerinde görmek ve Louvre Müzesi'ndeki Ermenistan sergisinin açılışına katılmak üzere Fransa'ya 5 günlük resmi bir ziyaret düzenleyen Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile biraraya geldi. Koçaryan, meslektaşı Chirac tarafından Elysee Sarayı'nda onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Fransa ile Ermenistan arasında son yıllarda artan ekonomik işbirliğinin genişletilmesi yönünde daha evvel atılan işbirliğinin giderek güçlendiği, Chirac'ın Erivan'a yaptığı resmi ziyaret sırasında yapılan ikili görüşmeler sonrası bir dizi Fransız şirketinin Ermenistan'da çeşitli projeler altında iş yaptığı açıklandı. Erivan'ın içme suyu projesinin de, dünya bankasından sağlanan kredi ile yine Fransız şirketleri tarafından gerçekleştirilme projesinin yürütüldüğü öğrenildi. Öte yandan, Ermenistan'ın enerji sorununu çözmek üzere nükleer santral konusunda Fransız şirketlerinin Ermenistan ile görüşmeler yaptığı, görüşmelerde yap-işlet-devret sistemi üzerinde durulduğu belirtildi.

Ayrıca Elysee Sarayı'ndaki öğle yemeğinde Bakü-Erivan arasında 20 yıldır süren Karabağ konusunun da ele alındığı ifade edildi. Birkaç hafta evvel Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ziyaretinde de aynı konunun gündeme getirildiği, Fransa'nın Karabağ sorununu gidermek için iki ülke arasında diplomatik alanda çaba sarf ettiği kaydedildi.

(TS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title