Haberler

Ermenilerin Yarısından Fazlası Normalleşmeye Karşı

Ermenistan'da Yapılan Bir Kamuoyu Yoklamasından, Ermenilerin Yarısından Fazlasının Türkiye ile İlişkilerin Normalleştirilmesine Karşı Oldukları Sonucu Çıktı.

Ermenistan'da yapılan bir kamuoyu yoklamasından, Ermenilerin yarısından fazlasının Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesine karşı oldukları sonucu çıktı.

Ermeni Sosyoloji Derneği'nin yaptığı kamuoyu yoklamasına katılan Ermenilerin yüzde 52'si iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesine karşı olduğunu ifade etti. İki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesini destekleyenlerin oranının yüzde 39 çıktığı araştırmaya katılanların yüzde 9'u ise görüş bildirmedi.

Bununla birlikte araştırmaya katılanların yüzde 48'i sınırların yeniden açılmasını istediğini, yüzde 41'i ise şu anki statükonun korunması gerektiğini ifade etti.

21-25 Eylülde yapılan kamuoyu yoklamasına 1000 kişinin katıldığı belirtiliyor. Kamuoyu yoklamasının Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkinin yeniden kurulması ve sınırların açılmasını öngören protokollerin 10 Ekimde Zürih'te imzalanmasından önce, ancak protokoller için çalışmaların sürdürüldüğü bir dönemde yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title