Haberler

Ermeni Yazar Hrant Dink'in Öldürülmesi

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ermeni Yazar Hrant Dink'in Öldürülmesinin Türkiye'ye Sıkılmış Bir Kurşun Olduğunu Bildirdi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ermeni yazar Hrant Dink'in öldürülmesinin Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu bildirdi.

Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni gazeteci-yazar Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin barışa, kardeşliğe, yurttaşlığa ve Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu belirtti. Güvenlik yetkililerini en kısa sürede Dink'in katillerini bulmaya, herkesi de soğukkanlı olmaya çağıran Karayalçın, "Agos Dergisi ve Birgün Gazetesi çalışanlarına, ailesine ve tüm yurttaşlarımıza başsağlığı dileklerimizi sunuyorum" dedi.

Yeni Siyaset Girişimi'nin öncülerinden Ertuğrul Günay da yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'ye düşmanlık içeren bu hain saldırıyı nefretle kınadığını bildirdi. Dink'in menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten Günay, "Dink, bu ülkenin değerli bir evladı ve aydınıydı. Bu saldırıyı yapanlar Türkiye'nin barış, birlik ve demokrasi içinde gelişmesini ve dünyada saygın bir konuma erişmesini istemeyen çevrelerdir" dedi.

(TAN-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title