Haberler

Ermeni Yazar Hrant Dink'in Öldürülmesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir ve Mazlum-der Şube Başkan Yardımcısı Ercan Ezgin, Gazeteci-yazar Hrant Dink'e Yapılan Saldırıyla İlgili Bir Kınama Mesajı Yayınladı. Baydemir, Saldırıyla Demokratik Değerlerin Hedeflendiğini Söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir ve Mazlum-Der Şube Başkan Yardımcısı Ercan Ezgin, gazeteci-yazar Hrant Dink'e yapılan saldırıyla ilgili bir kınama mesajı yayınladı. Baydemir, saldırıyla demokratik değerlerin hedeflendiğini söyledi.

Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihi boyunca birikmiş sorunlarını tartışarak aşmaya çalıştığı bir dönemde Ermeni kökenli gazeteci-yazar Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü haberiyle sarsıldıklarını ifade eden Baydemir, "Hrant Dink'e sıkılan kurşunlar, hoşgörü ortamını, barışı, demokratik değerlerimizi hedeflemiştir. Cinayetin bir an önce aydınlatılması ve faillerin yakalanmasını bekliyor, bu saldırının tartışarak sorunlarımızı aşma ortamını ortadan kaldırmamasını diliyoruz. Başta Dink'in ailesi olmak üzere Agos Gazetesi, basın camiası ve Ermeni cemaati ve tüm yurttaşlarımızın başı sağ olsun. Türkiye, önemli bir değerini kaybetmiştir. Bizi derinden acıya boğan bu saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı avukat Ercan Ezgin tarafından yapılan yazılı açıklamada da, düzenlenen cinayeti işleyeni, Dink'i yazıları ve sözleriyle hedef haline getirenleri, şiddet ve nefretle kınadıklarını belirtti.

(AŞ-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title