Haberler

Ermeni Yazar Hrant Dink'in Öldürülmesi

Dışişleri Bakanlığı, Ermeni Gazeteci-yazar Hrant Dink'in Hayatını Kaybetmesine Neden Olan Silahlı Saldırıyı 'Şiddetle Kınadığını ve Lanetlediğini' Bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Ermeni gazeteci-yazar Hrant Dink'in hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırıyı 'şiddetle kınadığını ve lanetlediğini' bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye Ermeni Cemaati'nin seçkin mensuplarından biri olan Türk vatandaşı Hrant Dink'in bugün Agos Gazetesi girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.

"Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" denilen açıklamada, saldırının fail veya faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmeleri yönünde güvenlik güçlerinin çalışmalarını başlattığı belirtildi. Saldırının fail veya faillerinin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceği belirtilen açıklamada daha sonra şöyle denildi:

"Kamuoyumuzca da yakından tanınan bir sima olan Hrant Dink'in kaybından dolayı ailesine, yakınlarına, Agos Gazetesi camiasına, basınımıza ve Türkiye Ermeni Cemaati başta olmak üzere halkımıza başsağlığı ve müteveffa yazar ve aydına Tanrı'dan rahmet diliyoruz."

(SC-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title