Haberler

Ermeni Panelinde Orhan Pamuk'a Gönderme

Londra'da City University'de Düzenlenen Türk-ermeni İlişkileri ve Terörizm Başlıklı Panelde Konuşan Prof. Dr Salahi Sonyel, Orhan Pamuk İçin "Mükemmel Bir Yazar Ama Berbat Bir Tarihçi" Dedi.

Londra’da City University’de düzenlenen Türk-Ermeni İlişkileri ve Terörizm başlıklı panelde konuşan Prof. Dr Salahi Sonyel, Orhan Pamuk için “mükemmel bir yazar ama berbat bir tarihçi” dedi.

Londra’nın saygın üniversitelerinden City University’de, Ermeni terör örgütleri tarafından 1973-1994 yılları arasında katledilen 42 Türk diplomat anısına bir konferans düzenlendi. Görevlerini yapmaya çalışırken saldırıya uğrayan diplomatların tek suçunun Türk olmaları olduğu belirtilen panelde, pek çok saldırganın yargılanmadığı, yargı önüne çıkarılanların da verilen ufak cezaların ardından serbest kaldığına dikkat çekildi.

Konferansın başında bir konuşma yapan Türkiye’nin Londra konsolosu Bahadır Kaleli, saldırıya uğrayan diplomatların arasında kendi arkadaşlarının da bulunduğunu belirterek, teröristlerin şimdi özgürce dolaşıyor olmasını eleştirdi.

Prof. Dr. Belma Basket, Prof. Dr. Kemal Çiçek ve Prof. Dr. Salahi Sonyel’in birer konuşma yaptığı konferansı izlemeye gelen yaklaşık 250 kişiye Türkiye’nin tezlerini destekleyen uluslararası belgeler dağıtıldı.

Konferansın sonundaki soru-cevap bölümünde bir dinleyicinin “Orhan Pamuk hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusu, salonda gülüşmelere neden oldu. Bu sırada bir başka dinleyici, “Evet ne düşünüyorsunuz, onu seviyor musunuz” diye bağırdı.

Prof. Dr. Salahi Sonyel, “Sayın Pamuk hakkında ne düşündüğümü söyleyeyim. Bence o mükemmel bir yazar ama berbat bir tarihçi” dedi. Sonyel’in bu yanıtı salondaki Türkler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title