Haberler

Ermeni Mezalimi Anıtı'na Siyah Çelenk

Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'nın ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde Kabul Edilmesi, Fransızlar ile Ermeniler'in Hatay'ı İşgali Sırasında Yaptıkları Zulmü Simgeleyen İskenderun'daki Ermeni Mezalimi Anıtı'na Siyah Çelenk Bırakılarak Protesto Edildi.

Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'nın ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesi, Fransızlar ile Ermeniler'in Hatay'ı işgali sırasında yaptıkları zulmü simgeleyen İskenderun'daki Ermeni Mezalimi Anıtı'na siyah çelenk bırakılarak protesto edildi.

Belediye Başkanı Mete Aslan, meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Ermeni Mezalimi Anıtı'na siyah çelenk bırakarak ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde alınan kararı protesto etti. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Aslan, sınır ötesi operasyon kararına tepki gösteren ABD'yi eleştirerek, "ABD'ye diyoruz ki bir gün gelip siz de tökezleyeceksiniz. Her yerle oynama, oynayacağın yeri ve sahayı iyi seç. Her gün birkaç insanımız bu vatan için şehit oluyor, canını veriyor. Bu yetmiyormuş

gibi ABD'de Ermeni soykırımı kararını alıyorlar. Bu ne demektir; Türkiye'yi kuşatmak demektir. Kuzey Irak'tan Kürtler'le doğudan Ermeniler'le Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar. Ama ben kanında Türk kanı olan hiç kimsenin buna müsaade edeceğine inanmıyorum" dedi.

Terörist saldırılar sonucu şehit olan vatan evlatlarının yasını tuttuklarını belirten Aslan, "15 vatan evladı 3 gün önce şehit edildi. Onlar bugün anneleri, babaları ve arkadaşlarıyla bayramlaşamıyorlar. Onlar belki Allah huzurunda vatanı kurtarmanın, vatan için şehit olmanın şerefini yaşıyorlardır ama biz de bu acıyı yaşıyoruz. O bakımdan ABD'yi özellikle Kuzey Irak politikaları ve son olarak aldıkları Ermeni soykırımı kararından dolayı protesto etmek için Ermeni Mezalimi Anıtı önüne siyah çelenk

koyuyor ve bu hareketimizin Türkiye'de bir meşale, bir başlangıç olmasını diliyorum" diye konuştu.

(AS-MT-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title