Haberler

Ermeni Katliamı İddiaları

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile İsveçli Bilim Adamı Prof. David Gaunt ve Beraberindeki Heyetler, Mardin'in Nusaybin İlçesinin Kuru Köyünde Bulunan Toplu Mezarda İncelemelerde Bulundu.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile İsveçli bilim adamı Prof. David Gaunt ve beraberindeki heyetler, Mardin'in Nusaybin ilçesinin Kuru köyünde bulunan toplu mezarda incelemelerde bulundu.

Yoğun yağmur sebebiyle mezardan kemik örnekleri alan heyet köyden ayrıldı.

Nusaybin ilçesinin Kuru köyünde 19 Ekim 2006 tarihinde vefat eden köyün eski muhtarı Abdulaziz Tunç'un mezarını hazırlamak için kazılan yerde ortaya çıkan toplu mezarlığın Ermeniler'e ait olduğu iddiaları üzerine Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu başkanlığındaki heyet bugün Kuru köyüne geldi. İsveç Stockholm Söderstörns Üniversitesi'nden bilim adamı Prof. David Gaunt ile birlikte toplu mezar iddiaları üzerine köye gelen heyet bir süre mezarlıkta incelemelerde bulunarak fotoğraf çekti. Daha sonra köylüler

tarafından kazma kürek ile açılan bir mezarda heyet bir süre incelemelerde bulundu. Ardından mezardan çeşitli kemik örnekleri alan heyet, Kuru köyünden ayrıldı.

Aşırı yağmur sebebiyle köyden ayrılan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve İsveçli bilim adamı Prof. David Gaunt'un, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan Nezirhan tesislerinde ortak bir basın açıklaması yapmaları bekleniliyor.

İsveçli bilim adamı Gaunt'un, Mardin'de Ermeni toplu mezarı olduğunu iddia etmesinin ardından Türk Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu, söz konusu toplu mezarı birlikte açabileceklerini ifade etmiş ancak "Ermeniler'e ait ise ben özür dileyeceğim, değilse Gaunt, Türk milletinden özür dileyecek" şartını sunmuştu. Gaunt ise ortak basın toplantısını kabul etmiş ancak toplu mezarın, sözde Ermeni soykırımının yıldönümü olarak anılan 23 Nisan tarihinde açılmasını talep etmişti.

(AŞ-FA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title