Haberler

Ermeni İddiaları New York'ta Protesto Edildi

ABD'deki Ermeni lobisinin Türkiye ve Türklere yönelik kampanyaları, New York ve çevresinde yaşayan Türkler tarafından Times Meydanı'nda düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

ABD'deki Ermeni lobisinin Türkiye ve Türklere yönelik kampanyaları, New York ve çevresinde yaşayan Türkler tarafından Times Meydanı'nda düzenlenen bir mitingle protesto edildi. Ellerinde Türk, Azerbeycan ve KKTC Bayrağı ve pankartlarla Times Meydanı'ndaki, Brodway Caddesi'nde buluşan protestocular, Ermeni iddialarına karşı gerçekleri haykırdı.

İstiklal Marşı ve Amerikan ulusal marşının okunmasıyla başlayan gösteride Ermeni terör örgütü ASALA'nın öldürdüğü şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından çeşitli Türk derneklerinin temsilcileri konuşmalar yaptı. Genç Türkler Derneği tarafından düzenlenen "Ermeni Yalanlarına Son" mitinginde, Türk dostu Amerikalı Dr. Robert B. Mckay, Ermeni tezlerinin geçersizliğine ilişkin yaptığı konuşmada, 'Bir Amerikalı olarak biliyorum ki, bazı Ermeni asıllı Amerikalıların ABD Kongresi'ne seçilmesi ve oy peşine düşmelerinin ardından sözde soykırım iddiaları ABD'de gündeme geldi. Soykırım diye birşey yok, Türkleri arkadan vurmak isteyen Ermenilerin isyanı, ihanetleri ve peşi sıra gelen 1.Dünya Savaşı var. Sonrasında da Ermeni terör örgütlerinin cinayetleri var. FBI raporlarına göre 1970'lerde ABD içinde yaşanan uluslararası çaptaki terör olaylarının yüzde 25'inden Ermeni terör örgütleri sorumlu' dedi

DHA'ya yaptığı açıklamada Mckay, çocuklarının doğduğu ülke olan Türkiye'de yaşarken, Türklerden Ermenilere karşı hiçbir kin ya da nefret sözcükleri duymadığını söyledi.

ABD'nin eski başkanlarından Ronald Reagan'ın hukuk danışmanı Bruce Fein de Times Meydanı'nda toplanan protestoculara destek vermek için yaptığı konuşmada, Ermeni soykırım iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu ve ABD Kongresinde Ermeni tasarısının imzaya açılmasının tamamen iç politik kaygılardan kaynaklandığını söyledi.

Ermeni soykırım iddialarının doğru olmadığını söyleyen Fein, konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu'nun, topraklarında yaşayan tüm azınlıklara karşı son derece anlayış gösterdiğini, azınlıkların kendi kanunları ve dini özgürlüklere sahip özerk bir statüde varlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Özellikle Ermenilerin Osmanlı yönetiminde yüksek makamlarda görev yaptıklarını hatırlatan Fein, Ermenilerin, 19. yüzyıldan itibaren gücünü kaybetmeye başlayan Osmanlılar'a karşı bağımsızlık yolunda ayaklandıklarını ve Ermeni terör çetelerinin Birinci Dünya Savaşı'nda Rusya ve Fransa ile işbirliği yaparak Osmanlı ordusuna karşı savaştıklarını, pek çok Müslüman Osmanlı'yı öldürdüğünü anlattı.

Soykırım iddialarıyla mağdur psikolojisi taşıyan Ermenilerin ABD'deki ve Ermenistan'daki arşivleri açmadıklarını anlatan Fein, "Peki Ermeniler bu arşivleri neden gizli tutuyor, madem kanıtları var, neden Uluslararası Adalet Divanı'na gitmek istemiyorlar? çünkü arşivlerinde çıkacak sonuçların kendilerinin bağımsızlık kazanmak için Osmanlı'ya ihanet ettiklerini, Müslüman Türkleri öldürdüklerini ve teröre başvurduklarını çıkaracak da ondan" diye konuştu.

Fein, Türklerin belgeleri açmasına, tarihsel gerçekleri ortaya dökmesine karşın, Ermeniler protesto ve politik oyunlarla yalanlarını sürdürüyorlar. Ermeni soykırımı diye bir şey yok. İç savaş, Dünya savaşı ve Aralarında Ermenilerin de bulunduğu yaşamını yitiren insanlar var' dedi.

Fein, kurban olduğuna inanan Ermenilerin ABD'de başlattıkları ASALA terörüyle Ermeni iddialarını reddeden pek çok Türkü öldürdüğünü de hatırlatarak yakalanan Ermeni teröristin kahraman olarak görüldüğünü ve okul kitaplarında Türklere karşı nefret duygularının aşılandığını vurguladı.

Nafiz ALBAYRAK/ NEWYORK, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title