Haberler

Ermeni Gazeteci-yazar Dink'in Öldürülmesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Ermeni Gazeteci Hrant Dink'in Hayatını Kaybetmesine Neden Olan Silahlı Saldırının Hangi Amaçla Yapılırsa Yapılsın Türkiye'nin Huzuruna, Birliğine ve Türk Milletinin Kendi Arasındaki Barışına Yapılmış Olan Bir Saldırı Olduğunu İfade Etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Ermeni gazeteci Hrant Dink'in hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırının hangi amaçla yapılırsa yapılsın Türkiye'nin huzuruna, birliğine ve Türk milletinin kendi arasındaki barışına yapılmış olan bir saldırı olduğunu ifade etti.

Arınç, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Arınç mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, böylesine hain terör eylemlerinden etkilenmeyecek güçtedir. Bu hain saldırıyı yapanlar kim ya da kimler ise gereken cevabı, cezayı en kısa zamanda alacaktır. Tüm dünya bir kez daha bilmelidir ki, ülkemizde yaşayan her vatandaşımız, etnik kimliğine, dinine, geçmişine bakılmaksızın bu ülkenin sahibidir, ayrılmaz bir parçasıdır. Bu saldırı Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Üzüntümüz büyüktür. Ailesine başsağlığı, geride kalanlara ve Ermeni vatandaşlarımıza sabır diliyorum. Türkiye'nin başı sağ olsun."

(DUY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title