Haberler

Ermeni Futbol Takımları, Antalya'da Kamp Yapıyor

Ermenistan 1. Ligi takımları Pyunik, Mika ve Banants, kamp çalışmalarını Antalya Belek'te sürdürüyor. Kamp çalışmalarının yanı sıra Antalya'yı da gezme fırsatı bulan Ermeni futbolcular, bugün kent merkezinde tarihi Kaleiçi, Işıklar Caddesi'nde gezerek alışveriş yaptı.

Ermenistan Ligi'nin ilk sırasında yer alan Pyunik takımı futbolcuları, Antalya kampının son derece verimli geçtiğini belirterek, Antalya'ya hayran kaldıklarını söylediler. Pyunik takımı futbolcularından Arsan Avetisyan, Türkiye'ye ilk defa geldiğini belirterek, Antalya'da kamp için son derece uygun bir ortam bulduklarını söyledi. Sözde Ermeni soykırım iddiaları ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Avetisyan, "Bu konular siyasi konular. Biz futbolcuyuz. İki ülkenin insanları arasında herhangi bir anlaşmazlığın olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Orta saha oyuncularından Safaryan Rafayel ise Türk futbolunu yakından bildiklerini belirterek, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta oynamaktan büyük bir mutluluk duyacağını söyledi. Rafayel, Türkiye'de çok mutlu olduklarını söyleyen Rafayel, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak ise "Bu bizim dünyamızın dışında olan bir konu. Politik bir konu. Biz siyaset değil sporun içerisinde olan kişileriz. Dolayısıyla bu konular bizleri fazla ilgilendirmiyor" diye konuştu. Spor malzemesi ve hediyelik eşya alan futbolcular, daha sonra kamp çalışmaları için Belek'teki otellerine geri döndüler.

18 Mart tarihine kadar çalışmalarını Antalya'da sürdürecek Ermeni takımları, önümüzdeki yıllarda da kamp için Türkiye'ye gelebileceklerini belirttiler.

(AT-CE-İY-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title