Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

AFAD: "Madendeki suyun motopomplarla tahliye edilmesi çalışması devam ediyor"

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmalarında, madendeki suyun motopomplarla tahliye edilmesi çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü mevkisindeki özel bir linyit kömürü madeninde, su borusunun patlaması sonucu madenin bir bölümüne su dolduğu, işçilerin madende mahsur kaldığı ihbarının saat 12.50'de ulaştığı bildirildi.

İhbar üzerine arama-kurtarma çalışmaları için AFAD ve ilgili birimlere bağlı 225 kişilik ekibin olay yerine sevk edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi çalışması devam ediyor. 2 uçak, 20'si ambulans ve 8'i AFAD arama-kurtarma aracı olmak üzere 28 araçla müdahale çalışmaları sürüyor. Olay mahallinde mobil baz istasyonları kuruldu, kumanya ve içecek desteği de sağlandı."

AFAD ekiplerinin olay yerindeki çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın çalışmaları yerinden yönetmek üzere bölgeye gittiği bilgisi de yer aldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Güneyyurt Karaman Ermenek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title