Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

AFAD Başkanı Fuat Oktay, maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılma çalışmalarına katılan 206 kişilik ekibi yerinden yönetmek üzere olay yerine hareket etti.

AFAD Başkanı Fuat Oktay, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılma çalışmalarına katılan 206 kişilik ekibi yerinden yönetmek üzere olay yerine hareket etti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Karaman'ın Ermenek İlçesi Güneyyurt beldesi mevkiinde özel bir linyit kömürü madeninden gelen ihbar üzerine AFAD ve ilgili birimlere bağlı arama-kurtarma ekiplerinin olay mahalline sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada, AFAD Başkanı Oktay'ın, müdahale çalışmalarına katılan 206 kişilik ekibi yerinden yönetmek üzere olay yerine hareket ettiği belirtildi.

Kömür madeninden gelen bilgiler üzerine, AFAD koordinasyonundaki ekiplerin müdahale çalışmalarına başladığı kaydedilen açıklamada, Karaman, Konya, Mersin, Adana Zonguldak ve Kütahya'dan arama kurtarma ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, AFAD Başkanı Oktay'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'la birlikte çalışmaları yerinden yönetmek üzere bölgeye hareket ettiği aktarıldı.

Açıklamada, gelişmelerin AFAD tarafından 7/24 takip edildiği ifade edildi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İtfaiye Dairesi Başkanlığından, 5 araç, 25 personel ve 1 K-9 özel eğitimli köpekten oluşan arama-kurtarma ekibinin, Ermenek'e hareket ettiği bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Güneyyurt Karaman Ermenek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title