Haberler

Erman Toroğlu: Suçlu Yöneticiler

Şansal Büyüka ile Erman Toroğlu, "Futbolda Fanatizmle Mücadele" Konulu Panelde Çarpıcı Açıklamalr Yaptı.

Oğuzhan BOYSAN / İZMİR,(DHA)

LİG TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ile FIFA kokartlı eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, İzmir'de Yaşar üniversitesi'nin düzenlediği "Futbolda Fanatizmle Mücadele" konulu panele katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ikiliden Erman Toroğlu, futbol sahalarında fanatizmin ortadan kalkması için kulüp yöneticilerinin ellerini taraftarların üzerinden çekmeleri gerektiğini söyledi. Toroğlu statlardaki fanatizmin yöneticilerden kaynaklandığını ileri sürerek, "Her kulüpte taraftardan sorumlu bir yönetici bulunuyor. Bu yöneticiler de maçlarda taraftarlara bedava bilet dağıtıp, bir takım maddi olanaklar sağlıyorlar. Daha sonra bu kesilince bu kez taraftar gruplarının liderleri bu yöneticileri tehdit edip tribünlerde hoş olmayan hareketlerin yaşanmasına neden oluyorlar" dedi.

Dört yıl öncesine kadar polisin İnönü ve Şükrü Saraçoğlu gibi büyük statlarda yer alan bazı odalara giremediğini söyleyen Toroğlu, "Bu odalar taraftarın cephaneliği durumundaydı. Bu ortamı yaratan yine kulüp yöneticileriydi" diye konuştu.

Şansal Büyüka ise statlarda güvenlik önlemlerinin daha fazla artırılması gerektiğini savundu. Zaman zaman medyanın da kritik maçlardan önce gerginliği arttırdığını dile getiren Büyüka, "Futbolda fanatizme yol açan bir tek neden bulunmuyor. Bu çarkın içinde olan herkes üzerine düşeni tam olarak yaparsa fanatizmle ancak o zaman mücadele edilir" dedi.

Yaşar üniversitesi öğrencileri, hatıra fotoğrafı çektirdikleri Büyüka ve Toroğlu'na teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title