Haberler

Erken Yaşta Evliliklerle İlgili Düzenleme

Salihli ilçesinde yaşayan 2 kadın, eşlerine kavuşmaları konusunda umutlu oldukları erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemenin geri çekilmesine tepki gösterdi.

Salihli ilçesinde yaşayan 2 kadın, eşlerine kavuşmaları konusunda umutlu oldukları erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemenin geri çekilmesine tepki gösterdi.

İkişer çocuk annesi Deniz Duranoğlu ve Özlem Kılınç, CMK'da değişiklik öngören yasa tasarısındaki "erken evliliklere" ilişkin düzenlemeyi içeren maddenin komisyona geri çekilmesi üzerine, Şehitler Mahallesi'nde "Eşlerimiz tecavüzcü değil", "Bu cezayı eşlerimiz değil, çocuklarımız ve biz çekiyoruz" yazılı pankart açtı.

Çıplak ayaklarla protesto gerçekleştiren ve düzenlemenin yeniden TBMM gündemine gelmesini isteyen kadınlardan 25 yaşındaki 2 çocuk annesi Deniz Duranoğlu, 14 yaşındayken kaçarak evlendiği eşi Erkan Duranoğlu'nun 4 yıldır cezaevinde olduğunu, düzenlemenin yasalaşmasını beklerken iptal edilmesi ile hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Eşinin cezaevinden çıkması için gün saydığını kaydeden Duranoğlu, şöyle konuştu:

"Düzenlemenin iptal edilmesi nedeniyle adeta dünyamız karardı. 15 yaşımda iken hamile kaldım. Hamilelik sürecinde hastaneye gittiğimizde yaşımın küçük olmasından dolayı kamu davası açıldı ve evliliğimizin 3. yılında eşime 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Eşim tecavüzcü değil. Birbirimizi sevdik, severek evlendik. 2 çocuğumla birlikte ortada kaldım. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sesleniyoruz, ne olur bu düzenleme yeniden gündeme gelsin."

Eşinin 8 yıl 5 ay hapis cezası aldığını belirten Özlem Kılınç ise 14 yaşında kaçarak evlendiğini anlattı.

İki çocuğuyla ortada kaldığını dile getiren Kılınç, "Eşlerimiz bugün yarın evde olacak diye hazırlık yapıyorduk. Sevincimiz kursağımızda kaldı. Kamuoyunda 'tecavüzcüler serbest kalacak' diye bir algı oluştu. Bu kesinlikle yanlış. Bizim gibi mağdurların eşleri serbest kalacaktı." dedi.

Eşinin tecavüzcü olmadığını, tek suçlarının "sevmek" olduğunu savunan Kılınç, "Ben çocuğuma her gün 'Baban mama almaya gitti, gelecek' diyorum. Bu ne kadar acı biliyor musunuz?" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Salihli Politika Güncel Haberler

title