Haberler

Erkeklerin Doğuma Girmesi Tartışmaları

AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, erkeklerin doğum anında eşlerinin yanında bulunarak o kutsal anı yaşaması ve kadının ne kadar mükemmel bir varlık olduğunu anlaması gerektiğini söyledi. Asan, bu konuda bir kanun teklifi vermeyi düşündüğünü ancak önce zihinsel dönüşüm gerektiğini söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Asan, erkeklerin eşlerinin doğumuna girmeleri konusundaki teklifiyle ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Geçen hafta Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi'ni ziyarete gittiğini anlatan Asan, odaları gezerken hastane başhekimine, 'doğuma babalar da giriyor mu?' diye sorduğunu, bu sorusunun hastane yetkilileri tarafından hayretle karşılandığını kaydetti. Özel hastanelerde babanın isterse doğuma girebildiğini belirten Asan, devlet hastanelerinde ise babalardan böyle bir talep

gelmediğinin söylendiğini ifade etti. Devlet hastanelerinde, baba istese bile altyapı yetersizliği nedeniyle bu talebin karşılanamadığını kaydeden Asan, yeni yapılan hastanelerde hanımların tek kişi kalabileceği odalarda doğum yapmasına olanak sağlandığını, geriye sadece erkeklerin ve kadınların bunu istemesinin kaldığını dile getirdi. Asan, "Doğum kutsal bir andır. Dünyanın en harika varlığı dünyaya geliyor. Hamilelik boyunca zaten anne baba beraber. O kutsal anda neden ayrı olsunlar. Bana göre babanın o

anı yaşaması çok önemli. Baba doğum odasına eşiyle beraber girmeyi istemelidir. İkisinin ürünü çocuk meydana geliyor. Kadın zaten çok korkar. O an korkunun maksimum düzeye çıktığı, ağrının hissedildiği bir andır. Eşlerinden o anda yardım görmeyi, eşlerinin ellerinden tutmasını isterler. Ölüm bile söz konusudur. Erkeğin bu kutsal anı eşiyle birlikte yaşaması ve kadının ne kadar mükemmel, ne kadar kutsal bir varlık olduğunu da orada görmesi gerekiyor. Erkeklerin orada olması acıyı azaltmayacaktır ama kadına

destek olacaktır. Erkekler mutlaka doğuma eşleriyle beraber girmeyi istesinler" diye konuştu.

Erkeklerin doğum sırasında dışarıda beklemek yerine doğuma girmeleri gerektiğini ifade eden Asan, "Onlar mutlaka dokuz doğuruyorlardır ama o odanın içinde bulunmaları gerekiyor. Olayın kutsallığı açısından bu çok önemli" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Asan, Türk insanının buna hazır olup olmadığı sorusu üzerine, "Hazır tabi ki. Erkeklerin bunu istememelerinin sebebi hastanelerin altyapısının uygun olmamasıdır. Aynı anda başka kişi doğum yapıyorsa tabi ki olmaz" diye konuştu. AK Parti döneminde yapılan hastanelerde odaların tek kişilik, en fazla iki kişilik olması yönünde Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi bulunduğunu kaydeden Asan, "Geleneklerimiz bazı olumsuz tutumlar yaratmış ama bunların aşılması lazım.

Doğum ayıp birşey değildir, kutsal bir olaydır. Araştırmalara göre doğuma giren erkeklerin evlilikleri daha sağlıklı oluyor, eşlerine daha bağımlı oluyorlar" şeklinde konuştu.

Asan, yurt dışında yaptığı iki doğum sırasında eşinin yanında olduğunu ve kendisine destek verdiğini hatırlatarak, "Doğum yaptığım zaman da alnıma bir öpücük kondurup 'aferin sana' demişti. Bunu hiç unutamıyorum" diye konuştu.

Bu konuda bir kanun teklifi vermeyi düşündüğünü açıklayan Asan, ancak önce zihinsel dönüşümün şart olduğunu belirtti. Asan, "Şimdi açıklıyorum. Önce zihin dönüşümü şart. Yoksa zorla, baba istemiyorsa doğumhaneye sokmak mümkün değil. Kadınlar bunu ister" dedi. Asan, bu öneriyi ortaya attığında garipseyen bayan vekiller bulunduğunu, ancak anlattıktan sonra o milletvekillerinin de sıcak yaklaşmaya başladığını söyledi.

Asan'ın teklifine erkek milletvekillerinden de destek geldi. AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, isteyen erkeğin, doğum yaparken eşiyle birlikte olmasında hiçbir sakınca bulunmadığını söyledi. "Ben girer miydim noktasında muhakeme yapacak olursam herhalde girerdim diye düşünüyorum" diye konuşan Kaya, insanın kendi evladının doğumunu görmesinin güzel bir duygu olacağını belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, bu öneriyi desteklediğini söyledi. Son derece isabetli düşünülmüş bir teklif olduğunu belirten Erdoğan, "Eşler hem birbirlerine moral vermiş olurlar, hem de mutlu bir ortam olur. Bunu eşlerin istemesi gerekir. Şimdi olsa ben de girerdim. Erkeklerin bundan olumsuz etkileneceğini sanmıyorum. Hanım o anda eşini yanında istiyorsa, yanında olmasında bir mahsur yoktur" diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici ise bu konuların bilirkişiler tarafından araştırılıp incelendikten sonra değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. "Girsin veya girmesin demek çok doğru değil" diyen Ekici, bunu zorunlu hale getirmenin uygun olmayacağını ifade etti. Doğumun bir ameliyat olduğuna işaret eden Ekici, doğum esnasında çok şeyler yaşanabileceğini, ancak sağlık personelinin bunu kaldırabileceğini vurguladı. Giren kişinin sadece seyredeceğini anlatan Ekici, çoğu erkeğin doğum esnasında

eşinin o halini görmek istemeyebileceğini söyledi. Ekici, "Ben doktorum. Çok doğuma girdim çıktım. Girmek ister miyim, istemez miyim bu benim şahsi tercihim. Genelde sağlık personeli kendi yakınlarının müdahaleli durumlarında içerde bulunmak istemez" şeklinde konuştu.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title