Haberler

Erkeklere de Hemşire Olma İmkanı Tanınan Kanuna Onay

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Erkeklere de Hemşire Olma İmkanı Tanıyan 'Hemşirelik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un da Aralarında Bulunduğu 3 Kanunu Onayladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, erkeklere de hemşire olma imkanı tanıyan ''Hemşirelik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''un da aralarında bulunduğu 3 kanunu onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer tarafından onaylanan 5634 sayılı ''Hemşirelik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''a göre, hemşirelik mesleğini, hemşire unvanı kazanmış Türk vatandaşlarından başkası yapamayacak. Lisans mezunu hemşireler, meslekleriyle ilgili lisans üstü eğitim aldıktan sonra uzman hemşire olabilecek. Ebelik diplomasına sahip olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere, kanunun yürürlüğe girdiği tarihte en az 3 yıldan beri bir yataklı tedavi kurumunda hemşirelik yaptığını belgelerse hemşire yetkisi ile görevine devam edecek.

5635 sayılı ''Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''a göre de, uzman hekimler, hekimler, diş hekimleri ve eczacılar, kendi nam ve hesabına yaptıkları mesleki faaliyetlerle ilgili kurum ve kuruluşlarla tip sözleşmeler yapabilecek. Ancak bu kişiler, ayrıldıkları kurum ve kuruluşlarla yine ihaleye giremeyecek, komisyonculuk ve temsilcilik yapamayacak.

Sezer'in onayladığı 5637 sayılı ''Uygulama İmkanı Kalmamış Bazı Kanunların Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun'' göre ise 118 kanun yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title