Haberler

Erkekler Okula Kızlar Tarlaya

Adana'da Erkek Çocuklarını Okutmak İsteyen Anne Kız Çocuklarını Okuldan Alarak Tarlaya Gönderdi.

Adana'da erkek çocuklarını okutmak isteyen anne kız çocuklarını okuldan alarak tarlaya gönderdi.

Adana’da, tarım işçiliği yaparak 2’si kız 4 çocuğuna bakan 40 yaşındaki Medine Ataç, erkek çocuklarını okutabilmek için kızları 17 yaşındaki Çiğdem ile 16 yaşındaki İpek’i okuldan aldı. Aile bütçelerine katkıda bulunmak için anneleriyle birlikte tarlada çalışmaya başlayan 2 kızkardeş ise, “Biz annemiz gibi tarım işçisi kalmak istemiyoruz. Devletimiz bize sahip çıksın. Tekrar okulumuza dönmek istiyoruz. Öğretmen, hemşire olmak istiyoruz” diyerek yardım istedi.

Merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Geçitli Beldesi’nde oturan Medine Ataç, 12 yıl önce 24 yaşında iken traktörün altında kalan eşi Mehmet’in ölümü sonrası tarım işçiliği yaparak çocuklarına bakmaya başladı. Devletin de desteğiyle çocuklarının ilköğretim eğitimlerini tamamlamalarını sağlayan anne Ataç, bu öğrenim yılı başında geçim sıkıntısı nedeniyle Misis Selahattin Afşar Lisesi’nde okuyan kızı Çiğdem’i lise 2’ye, İpek’i de lise 1’e göndermedi. Kızlarını, çalışarak aile bütçesine destek sağlamaları için okula göndermeyen Medine Ataç, kızlarıyla tarlada günlüğü 17 YTL’den marul, pamuk toplayıp çapa yapıyor.

ERKEKLERİ OKUTMAK İÇİN

2 erkek çocuğunu okutmak için 2 kızını da okuldan almak zorunda kaldığını belirten anne Medine Ataç, “Şu an 2 oğlum Şehit Muharrem Erdoğan İlköğretim Okulu’nda okuyor. Ömer 6’ncı sınıfta, Mustafa ise 2’nci sınıfta. Onlar için devletten 3 ayda bir 116 YTL alıyorum. Ben iş bulursam tarım işçiliği yapıyorum. Oğullarımın eğitimi ve aile bütçesine katkı için kızlarımı okuldan almak zorunda kaldım. Onların da çalışmasıyla aylık gelirimiz aylık 300- 400 YTL'yi buluyor. Onları da okutmak isterdim ama, bu şartlarda kızlarım da benimle çalışmak zorunda” dedi.

KIZLAR: BİZ DE OKUMAK İSTİYORUZ

Tarlada anneleriyle çalışan Çiğdem ve İpek kardeşler ise, okuyup hemşire ve öğretmen olmak istediklerini söyledi. 2 kızkardeş, yetkililere ve hayırseverlere şu çağrıda bulundu:

“Arkadaşlarımız bizi tarlaya giderken görünce dalga geçer gibi bakıyorlar. Annemiz gibi olmak istemiyoruz. Okumak istiyoruz. Derslerden geri kalsak da yeniden okula dönersek çok çalışıp, başarırız. Devletimiz ya da hayırseverler bize yardım eder burs verirlerse okulumuza dönüp eğitimimize devam etmek istiyoruz. Bizim hayatımız annemiz gibi olmasın. Tarım işçisi kalmak istemiyoruz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

title