Haberler

Ergin: Türkiye, Krizlerden En Az Etkilenen Ülke

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dünyadaki ekonomik krizlerden en az etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dünyadaki ekonomik krizlerden en az etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne bağlı Özengili Köyü İlköğretim Okulu'nun açılışına katılan Bakan Sadullah Ergin, burada yaptığı konuşmada, hizmetleri sadece eğitim alanında değil, sağlıkta, ulaşımda, adalette, vatandaşların ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda gerçekleştirdiklerini kaydetti. Dünyada çok büyük ekonomik sıkıntılar ve sosyal çalkantılar yaşandığını anlatan Ergin, bundan en az etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı. Türkiye'de yatırımların hızla devam ettiğini anlatan Ergin, "Avrupa'da, dünyanın değişik yörelerinde büyük ekonomik krizler yaşanıyor. Hamdolsun ülkemiz, bu krizler içinde kendi ayakları üzerinde duran ve bundan en az etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Gençlerimize ve çocuklarımıza gelecek hazırlama faaliyetlerine devam ediyoruz" dedi. Ülkenin içinde bulunduğu huzur, kardeşlik ve barış ortamının devam etmesi noktasında herkese önemli görevler düştüğünü kaydeden Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen bir ya da ikinci ülke oluyor. Yıllardır bu böyle. Bu çok önemli bir imkan, önemli bir nimet. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu ortam, elde etmiş olduğumuz kardeşliğe, istikrara ve huzura bağlı olarak gelişiyor. Bu istikrarın devam etmesi, ülkemizin büyümesi için ön şart. İstikrarı devam ettirecek olan da hepimizin bugüne kadar ortaya koymuş olduğu dayanışmayla çalışma modelidir."

Konuşmaların ardından Bakan Ergin, Vali Celalettin Lekesiz ile birlikte okulun açılışını yaptı. Ergin, derslikleri gezerek ana sınıfı öğrencileriyle sohbet etti ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title