Haberler

Ergenekonzede: Operasyon Ellerinde Patlayan Balon

Ergenekon Operasyonunda Gözaltına Alınan ve Serbest Bırakılan Bir Avukat, Veli Küçük'e Hayranlığına Dur Diyemedi ve Soluğu Adliyede Aldı. Avukata Göre, Operasyon Polisin Elinde Patlayan Bir Balon.

Ergenekon Operasyonu kapsamında çıkarıldığı mahkemece serbest kalan avukat Fuat Turgut, Veli Küçük'le telefonla görüştüğünü ve onunla tanışmak istediğini söylediğini belirtti. Küçük'ün gayri hukuki işlere girmediğine inandığını dile getiren Turgut, operasyon için ise "Bu bir yargılama süreci, geçirilir, unutturulur, ellerinde patlayan bir balon olarak kalınır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılan Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, yeniden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Adliyeye girmeden önce İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Turgut, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e bayram mesajı gönderdiğini ve bir kere de kendisiyle tanışmak istediğini söylediğini belirtti. Turgut, "Niçin gözaltına alındığımı ben de bilmiyorum. Halkı isyana teşvik etmekmiş suçum. Bayramda ve yılbaşında

attığım mesajla ilgili sordular. 'Kuşatmadan işgale sürüklenen ülkemizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin savunmamız gereğiyle iyi bayramlar' diye mesaj attım. Bayramımız kutlu olsun mesajı. Ne varmış bunda? Benzer mesajları yine atacağım. Bunu sadece Veli Küçük'e değil herkese attım. Telefonumda ne kadar isim varsa hepsine attım. Hangi meydana çıkmışım da ben halkı isyana teşvik etmişim? Başbakanımız eleştirilmez bir insan mıdır? Bu ülkede madem ki siyasi olarak ortaya çıkmışsınız eleştiriye de

hazır olacaksınız bu kadar" dedi.

Muhabirin "Veli Küçük'e mesaj attığınız için mi gözaltına alındınız?" sorusuna Turgut, "Valla elediler, elediler ellerinde bir tek o kaldı. Tabii ki de bunun yorumu bizim edebiyatımız da 'mecaz' diye bir kavram vardır. İlle de kötü niyetli bir tutumları olsaydı tutuklarlardı. Kötüye yorulacak bir cümle yazmadığımın kanaatine vardılar ki tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktılar" şeklinde yanıt verdi.

Avukat Fuat Turgut, "Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz ve Muzaffer Tekin ile bir samimiyetiniz var mı?" sorusu üzerine ise "Sayın Veli Küçük ile bir samimiyetim, bir dostluğum olsaydı bundan gurur duyardım. Ben Sayın Veli Küçük'ün telefonunu kardeşim ve dostum Kemal Kerinçsiz'den aldım. Telefon açtım ve dedim ki 'Paşam sizinle tanışmak istiyorum. O da bana 'Şu anda Bilecek'teyim. İstanbul'a geldiğimde müsait olursam ara görüşelim' dedi. Hepsi bu kadar. Görüşmem de bu kadar. Yüz yüze tanışmış değilim. Ama en

kısa zamanda tanışmak istiyorum" diye konuştu.

Turgut, "Veli Küçük hakkındaki iddialara ne diyeceksiniz?" sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

"Sayın Paşam, muvazzaf görevdeyken de normal görevdeyken de bu tür iftiralara hep atıldı. Temenni ediyorum ve inanıyorum ki bunlar da iftiradan ibarettir. Yani paşamın gayri hukuki işlere gireceğine ben inanmıyorum. Türkiye'de Türk milliyetçilerinin, Türkçülerin, 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' diyenlerin azap gibi üzerine çökmek isteyenler var. Bu bela defedilir diye düşünüyorum. Millet buna daha fazla seyirci kalmaz diye düşünüyorum. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Bize zulüm edenleri biz Allah'a

havale ediyoruz. Kanunlar ve yasalar çerçevesinde cevaplarını vereceğiz. Yargılarlarsa çıkıp kendimizi savunacağız. Başka ne yapabiliriz ki?"

Turgut, bundan sonra yaşanacak sürece ilişkin ise "Aynı Yüksekova davasındaki gibi 6.5 sene devletimin askeri, polisi sorgulandı. Tutuklandı ama sonunda beraat etti. Buradaki 20 küsur insana nasıl yazık olduysa hayatlarından 6.5 yıllar gitti, mesleklerinden olanlar oldu. Bu da bir yargılama süreci. Geçirilir, unutturulur. Ellerinde patlayan bir balon olarak kalınır diye düşünüyorum. En azından ben bir Türk, bir Türk milliyetçisi olarak temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

(CİN-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title